Eray Şamdan Olimpiyat ikincisi oldu! Tarihe geçti...
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Erkekler kumite 67 kiloda milli karatecimiz Eray Şamdan, Tokyo 2020'de gümüş madalya kazandı.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
Milli karatecimiz Eray Şamdan, finalde Fransa’dan Steven da Costa’ya yenilerek Olimpiyat 2’ncisi oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Nippon Budokan'da düzenlenen karate müsabakalarında Eray, kumite 67 kiloda yarı finalde Ürdünlü Rahman Abdel Almasatfa'yla karşılaştı. Rakibini 2-0 yenen Eray, finale yükselerek önemli bir başarıya imza attı. Finaldeki rakibi Fransız sporcu Steven Da Costa'ya ise yenilerek olimpiyatı ikinci sırada bitiren Eray, Türkiye’ye Tokyo’daki 7. madalyasını kazandırdı. Böylelikle Milli karetecimiz, karate dalında Türkiye'de ilk madalyasını getirmiş oldu.
Mücadele sonrası duygularını paylaşan milli karetecimiz "Karatenin de Türkiye'de ilk madalyasını getirmiş oldum. Ayrı bir gururum var. Ülkemizde zor zamanlar yaşanıyor. Biz de burada başarımızla bir nebze de olsa vatandaşlarımızın gönlüne su serptiysek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.
Nippon Budokan'da düzenlenen karate müsabakalarında Eray, kumite 67 kiloda A Grubu'nda mücadele etti.
İlk maçında Azerbaycanlı Firdovsi Farzaliyev'i 7-1 yenen Eray, ikinci karşılaşmasında Kazakistan'dan Darkhan Assadilov'a 6-2 mağlup oldu. İlk iki ismin çıkacağı gruptaki üçüncü müsabakasında Mısırlı Ali Elsawy'i 4-1'le geçen milli karateci, gruptaki son maçında da ev sahibi Japonya'dan Naoto Sago'yla karşılaştı. Japon sporcuyu 2-1 yenerek, grupta 6 puanla 2. sırada yer alan Eray, yarı finale yükseldi ve olimpiyat madalyası almaya hak kazandı.
Yarı finalde B Grubu'nu birinci sırada bitiren Ürdünlü Abdel Rahman Almasatfa'yı 2-0 ile geçen Eray, adını finale yazdırdı.
2019 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Akdeniz Oyunları'nda bronz madalyası bulunan 24 yaşındaki milli sporcu, yarı finalde kaybederse olimpiyatı bronz madalyayla tamamlayacak.
