Ajansspor

Erhan Çelenk başlattı, Altay sürdürüyor... Sosyal sorumluluk projesi

Editör: Ajansspor

Son Güncelleme /

Çaykur Rizespor maçında rakibi sakatlanınca gole giden atağı durduran Erhan Çelenk'in davranışı kulübü Altay'ı da sosyal sorumluluk konusunda harekete geçirdi.

Erhan Çelenk başlattı, Altay sürdürüyor... Sosyal sorumluluk projesi
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR-HABER

Altay, Çaykur Rizespor maçında yakalanan bariz gol şansına rağmen rakip futbolcunun sakatlanması nedeniyle topu taca atan Erhan Çelenk’in örnek davranışını sosyal sorumluluk projesine dönüştürme kararı aldı.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Erhan Çelenk’in memleketi Akçaabat’ta öğrenim gördüğü ilkokulu Dörtyol İlköğretim Okulu ile Çelenk’in futbolcu arkadaşı Harun Topaloğlu’nun öğretmenlik yaptığı Çayırbağı İmam Hatip Ortaokulu’na, tecrübeli oyuncu ile birlikte 1.914 adet spor malzemesi desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Altay kulübünden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Başkanımız Sayın Özgür Ekmekçioğlu, maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sn. Nihat Özdemir ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Sn. Mahmut Özgener başta olmak her kesimden tebrik telefonları aldıklarını vurgulayarak, “Türk futbolunda her dönem centilmenlik ve saygınlığı temsil eden bir kulüp olarak Erhan Çelenk’in davranışı bizi gururlandırdı.

 

 

Yaşanan, olması ve yapılması gereken bir hareket olmasına rağmen, unuttuğumuz değerleri hatırlatması açısından da çok önemli. Futbolu güzel kılan, kupa ve şampiyonluklar değil, işte bu davranışlar. Çocuklarımıza saygı, sevgi ve centilmenlikle örnek olmalıyız. Erhan’ın ilkokul öğretmeni Cevdet Uzunali hocamıza ve ailesine böylesine karakterli bir insan yetiştirdiği için teşekkür ederiz. Öğretmenlerin hayatımızdaki yeri işte böylesine önemli. Söylenen bir söz, gün geliyor ve tüm güzelliğiyle ortaya çıkıyor' dedi."

Altay'ın açıklamasında ayrıca, "Başkanımız Sn. Özgür Ekmekçioğlu, Erhan Çelenk’i Beşiktaş maçı öncesinde ödüllendireceklerini de vurgulayarak, “Şu aşamada konuyla ilgili bir ödül sistemi belirliyoruz. Kulübümüz genelinde Fair-Play’i destekleyip bunu bir sosyal sorumluluk hareketi ile ülke geneline yayacağız” bilgisi de paylaşıldı.

Erhan Çelenk, Çaykur Rizespor maçında rakibi Fabricio Baiano'nun sakatlandığını görünce elverişli bir durumda topla buluşmasna rağmen atağa devam etmemiş ve meşin yuvarlağı taca göndermişti. Altay maçı 2-1 kazanmıştı.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...