Ajansspor

EURO 2016 Elemeleri'nde ne oldu?

Editör: Ajansspor

Son Güncelleme /

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde A, B ve H gruplarında 9. hafta maçları oynandı.

EURO 2016 Elemeleri'nde ne oldu?
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 1 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-
EURO 2016 Elemeleri'nde ne oldu?
EURO 2016 Elemeleri'nde ne oldu?

EURO 2016 Elemeleri'nde ne oldu?

Türkiye, deplasmanda Çek Cumhuriyeti'ni penaltıdan Selçuk İnan ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yendi ve puanını 15'e yükselterek A Grubu'nda 3. sıradaki yerini korudu.

Grupta Hollanda, deplasmanda Kazakistan'ı Wijnaldum ve Sneijder'in golleriyle 2-1 yenerek grup üçüncülüğü umudunu son maça taşırken, EURO 2016 finallerine gitmeyi garantileyen İzlanda, 2-0 öne geçtiği maçta sahasında Letonya ile 2-2 berabere kaldı.

A Grubu'ndaki 10. ve son maçlar 13 Ekim Salı günü oynanacak. Tüm karşılaşmaların TSİ 21.45'te başlayacağı 10. haftanın programı şöyle:

 

Türkiye-İzlanda

Hollanda-Çek Cumhuriyeti

Letonya-Kazakistan

 

B Grubu'nda Belçika, deplasmanda Andorra'yı 4-1 yenerek son maçlar öncesi grupta liderliğe yükseldi. Grup üçüncülüğü için mücadele eden Bosna Hersek ise sahasında Galler'i 2-0 mağlup etti. Gruptaki diğer maçta ise Kıbrıs Rum Kesimi, deplasmanda İsrail'i 2-1 yendi.

H Grubu'nda oynanan karşılaşmalarda ise İtalya, deplasmanda Azerbaycan'ı 3-1, Norveç sahasında Malta'yı 2-0, Hırvatistan ise konuk ettiği Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti. Grupta son maçlar öncesi İtalya, EURO 2016 finallerine gitmeyi garantiledi. Grubu ikinci sırada bitirecek ekip ise son karşılaşmaların ardından netleşecek.

A, B ve H gruplarında oynanan maçların sonuçları ve puan tabloları şöyle:

 

- A Grubu

İzlanda-Letonya: 2-2

Kazakistan-Hollanda: 1-2

Çek Cumhuriyeti-Türkiye: 0-2

 

- B Grubu

 

Andorra-Belçika: 1-4

Bosna Hersek-Galler: 2-0

İsrail-Kıbrıs Rum Kesimi: 1-2

 

 

- H Grubu

 

Azerbaycan-İtalya: 1-3

Norveç-Malta: 2-0

Hırvatistan-Bulgaristan: 3-0

 

 

Not: Hırvatistan, EURO 2016 Elemeleri'ndeki İtalya karşılaşmasında saha zeminine çizilen gamalı haç gerekçesiyle UEFA'dan 1 puan silme cezası almıştı.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...