Fenerbahçe'de 77'nin yeni sahibi! Burak Kapacak'tan imza ve ilk sözler
Editör: Salim Manav
Son Güncelleme /
Fenerbahçe'de Burak Kapacak transferi resmen açıklandı. Burak Kapacak kaç yıllık imza attı ve hangi futbolcunun formasını aldı? İşte detaylar...

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Salim Manav - AJANSSPOR
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Burak Kapacak'ı kadrosuna kattı. Sarı-lacivertliler Bordeaux'nun transfer etmek istediği Burak Kapacak ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç önce Bursaspor ile yönetimiyle anlaştı ardından da oyuncuyla görüşerek anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe, Bursaspor'a Burak Kapacak'ın transferi için 1 milyon 350 bin Euro bonservis ücreti ödeyecek. Sarı lacivertliler, Burak Kapacak'ın sonraki satışından da Bursaspor'a %25 pay verecek. Fenerbahçe, Bursaspor'a iki oyuncu da gönderecek.
Fenerbahçe'de Burak Kapacak net 600 bin Euro civarında, başarı bonuslarıyla birlikte ise 1 milyon Euro kazanacak.
Bursaspor altyapısında yetişen Burak Kapacak, 2018 yılında A Takım'a yükseldi. Bursaspor formasıyla 17 Süper Lig, 56 TFF 1. Lig, 3 de Türkiye Kupası maçına çıkan Burak Kapacak, 7 gol atarken, 15 de asiste imza attı. 21 yaşındaki futbolcu, tüm gol katkılarını TFF 1. Lig’de gerçekleştirdi.

Burak Kapacak sağ kanat, sol kanat ve sağ bek pozisyonlarında görev alabiliyor.
Öte yandan fenerbahçe'nin resm, internet sitesinden yapılan açıklamada Burak Kapacak ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. Genç futbolcunun sarı-lacivertli forma ile Ülker Stadı'nda verdiği pozlar da paylaşılırken, "Burak Kapacak'a Çubuklu formamızla başarılar ve şampiyonluklarla dolu yıllar dileriz" denildi.
Fenerbahçe ile yolları ayrılan tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül ile özdeşleşen 77 numaralı formayı alan Burak Kapacak, "Hayalime kavuştuğum için çok mutluyum. Çubuklu forma altında elimden ne geliyorsa daha fazlasını yapacağım" açıklaması yaptı.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki de transferle ilgili FB TV’ye açıklamalarda bulundu. Baki, "Ben yönetime ilk girdiğim zaman hatırlarsınız Spor Okulları’ndan sorumlu yöneticiydim. Daha sonra futbola dahil oldum. Burak da Fenerbahçe Spor Okulları’nın bir futbolcusuydu zamanında. Dolayısıyla hem kendisinin Fenerbahçeli olduğuna bir referanstır bu hikaye hem de şu andaki Spor Okullarımızda oynayan miniklerimiz için de çok güzel bir referanstır, motivasyon hikayesidir" dedi.