FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda 2022-2023 sezonu yarın başlayacak
Editör: Akın Ungan
Son Güncelleme /
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda yeni sezon başlıyor. Türkiye'yi Hatay Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray, OGM Ormanspor, BOTAŞ, Bursa Uludağ Basketbol ve Nesibe Aydın temsil edecek.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda 2022-2023 sezonu yarın yapılacak maçlarla başlayacak. Kupanın normal sezonunda, dörderli 12 grupta toplam 48 takım mücadele edecek.
Türkiye'yi temsil eden takımlar
Türkiye'yi ligde B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, C Grubu'nda Galatasaray Çağdaş Faktoring, D Grubu'nda OGM Ormanspor, E Grubu'nda Bursa Uludağ Basketbol ve Nesibe Aydın, F Grubu'nda da BOTAŞ temsil edecek.
OGM Ormanspor ve Galatasaray Çağdaş Faktoring, yarın gruplardaki ilk maçlarına çıkacak. Normal sezonda gruplarda ilk iki sırayı alacak toplam 24 takım ile 1. konferans (A, B, C, D, E, F grupları) ve 2. konferanstan (G, H, I, J, K, L grupları) en iyi üçüncü dörder takım (Toplam 8), 32 ekibin mücadele edeceği play-off turuna yükselecek.
Maç programı
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Türk takımlarının ilk hafta maç programı şöyle: