Formula 1'de heyecan Bahreyn'de başlayacak
Editör: İsa Kethüda
Son Güncelleme /
Formula 1 haberleri... Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu olarak görülen Formula 1’de heyecan bu hafta sonu Bahreyn Grand Prix'si ile start alacak.

- Haberin Kaynağı:
- İHA
Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu olarak görülen Formula 1’de heyecan bu hafta sonu başlayacak. Bu sezon 23 yarış düzenlenecek. Ayrıca sprint yarışları da 6'ya yükseltildi. Sezonun ilk yarışı Bahreyn'de yapılacak. Bahreyn Grand Prix'si, 5 bin 412 metrelik uzunluğundaki Bahreyn Uluslararası Pisti'nde 57 tur üzerinden gerçekleştirilecek. Yarışta sıralama turları yarın TSİ 18.00'de, yarış ise pazar günü TSİ 18.00'de başlayacak.
4 takım aynı sürücülerle devam ediyor
Bu sezon Formula 1'de 4 takım aynı sürücülerle devam edecek. Geçtiğimiz sezonun takımlar şampiyonu Red Bull, Max Verstappen ve Sergio Perez ile yola devam ederken, Ferrari, Charles Leclerc ve Carlos Sainz ile, Mercedes, Lewis Hamilton ve George Russell ile, Alfa Romeo da Valtteri Bottas ve Zhou Guanyu ile 2023’te yer alacak.
Diğer 6 takım ise birer pilotlarını değiştirdi. McLaren'de Oscar Piastri, Alpine'de Pierre Gasly, Aston Martin'de Fernando Alonso, Haas'ta Nico Hulkenberg, AlphaTauri'de Nyck de Vries ve Williams'ta da Logan Sargeant takımlarının yeni pilotları oldu.

Sezonun yenileri
Yeni sezonda 3 pilot ilk kez Formula 1'de ana kadroda yarışacak. Bu sezonun yeni pilotları McLaren'de Oscar Piastri, Williams'ta Logan Sargeant ve AlphaTauri'den de Nyck de Vries oldu. Nyck de Vries kariyerinde daha önce Williams ile Alex Albon'un yerine yarışmıştı.
Geçtiğimiz sezon takımların ana kadrosunda yer alan Daniel Ricciardo, Red Bull’da, Mick Schumacher ise Mercedes’te yedek pilot olarak görev alacak.
2023 Formula 1'de yarışacak takımlar ve pilotlar şöyle:
Red Bull
Ferrari
Mercedes
Alpine
McLaren
Alfa Romeo
Aston Martin
Haas
AlphaTauri
Williams
2023 Formula 1 takvimi ise şu şekilde:
Hamilton FIA kontrolünü geçemedi
Öte yandan, Mercedes pilotu Lewis Hamilton, piercing sebebiyle FIA kontrolünü geçemedi!
