Ajansspor

Formula 1'de kural değişikliği! Azerbaycan GP...

Editör: Orhan Gülek

Son Güncelleme /

Formula 1 yönetimi ve takımlar, sezonun dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'sinde sprint yarışlar için yeni formatın uygulanmasında anlaşma sağladı.

Formula 1'de kural değişikliği! Azerbaycan GP...
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 53 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 4. yarışı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak. Bakü sokaklarında yapılacak yarış öncesi heyecan dorukta. 

Sprint yarışlarında yeni format

28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde takımlar ve Formula 1 yönetimi, sprint yarışlar için yeni bir formatın denenmesi konusunda sözlü anlaşma sağladı.

GPblog'ta yer alan habere göre, cuma günkü antrenmanın ardından yapılacak sıralama turları, normal yarışın grid dizilimini belirleyecek. Bu sıralamanın sprint yarış için bir etkisi olmayacak.

Hem sıralama turu hem de sprint yarışı aynı gün koşulacak

Cumartesi günkü sabah seansında ise sprint yarış için sıralama turları yapılacak ve aynı gün sprint yarış gerçekleştirilecek. Pazar günü ise normal yarış yapılacak.

6 Sprint yarışı düzenlenecek

Formula 1'de bu sezon öncesinde sprint yarışların sayısının 6'ya yükseltildiği açıklanmıştı. Bu yarışlardan ilkine Azerbaycan ev sahipliği yapacak.

Azerbaycan'ın yanı sıra Avusturya, Belçika, Katar, ABD ve Brezilya Grand Prix'lerinde sprint yarış düzenlenecek.

Formula 1'de puan durumu

Azerbaycan Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının sıralaması şöyle oluştu:

 

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...