Ajansspor

Formula 1'de pilotların takımlarına çıkarttığı masraflar baş döndürüyor

Editör: Orhan Gülek

Son Güncelleme /

Formula 1'de şampiyonun belirleneceği son yarış Abu Dhabi GP öncesi hangi pilotun takımına en fazla masraf çıkarttığı belli oldu.

Formula 1'de pilotların takımlarına çıkarttığı masraflar baş döndürüyor
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 1 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR


Formula 1'de artık son düzlüğe girildi ve her iki şampiyonada da kimin mutlu sona ulaşacağı, bu hafta sonu yapılacak Abu Dhabi GP ile belli olacak.

Tarihi yarış öncesi ise pilotların, takımlarına çıkardığı masraflar belli oldu. 

Tüm pilotlar sezon boyunca olaylara ya da kazalara karıştılar ancak Alpine pilotları Fernando Alonso ve Esteban Ocon, kazalar yüzünden takımına en az para harcatan pilotlar oldu.

Öte yandan Haas takımı adına yarışan efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher ise yaptığı kazalar nedeniyle takımına en fazla masraf çıkartan pilot oldu.

 

 

Bu sezon boyunca Formula 1'de pilotlar çeşitli kazalara karıştılar ve özellikle Max Verstappen ile Lewis Hamilton'ın Monza'da yaşadığı kaza yıl boyunca gündemdeydi.

Formula 1 İtalya Grand Prix’sinde son yılların en enteresan olaylarından biri yaşanmıştı. Yarışın favorilerinden Max Verstappen ve Hamilton ikilisi arka arkaya virajı alırken inanılmaz bir kaza meydana geldi. Hamilton 26. turda pitten çıkmasının ardından bu iki isim düzlüğün sonunda yan yana geldiler ve Verstappen, ilk virajı Hamilton’un solundan dönmeye çalıştı. O esnada Verstappen’in aracı bordüre vurdu ve ardından arka tekerlekler temas edince Verstappen’in aracı havalandı. Bu havalanmanın ardından Verstappen’in aracı, Hamilton’ın aracının üzerine düştü. Olay sonrası iki sürücü birden orada yarış dışı kaldı.

Büyük bir panik ve korku içinde izlenilen o anların ardından iki pilotun da durumunun iyi olduğu açıklandı. Kazanın görüntüleri ortaya çıktıkça büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğü görülüyor. F1 araçlarının üzerinde bulunan 10 tona kadar güç karşılayabilen takla halkası ve halo teknolojisi olmasaydı Hamilton, muhtemelen hayatta olmayacaktı.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...