Gerginlik büyüyor! İstanbulspor'dan Volkan Can'a cevap!
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
İstanbulspor, kendilerine cevap veren TFF Yöneticisi Volkan Can için bir açıklama yaptı.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR-HABER
İstanbulspor, kendilerine cevap veren TFF Yöneticisi Volkan Can için bir açıklama yaptı.
İstanbulspor'un açıklaması şu şekilde:
"02.05.2024 ve 03.05.2024 tarihlerinde TFF internet sitesinde yayımlanan TFF açıklamaları ve bazı basın organlarında yayımlanan Volkan Can'ın açıklamalarına yönelik Kulübümüzün ve Sayın Başkanımızın adının kullanılması nedeniyle cevap hakkımız doğmuştur.
Öncelikle TFF açıklamalarına değinmek ve doğru cevapları veremeyeceklerini bildiğimiz halde gerçeklere ilişkin soruları sormak gerekirse;
"Ne zaman anlayacaksınız"
Gelelim Volkan Can'a sorulması gereken sorulara;
"Kimin parasını kime ödedin"
Bu cevaplanması gereken sorulara dair cevapları arayacağınız yerlerin TFF Kanunu, TFF Statüsü ve TFF Genel Kurul İç Tüzüğü olduğunu hatırlatır; kanuna ve hukuka aykırı işlemlerinize yönelik olarak daha önce de olduğu gibi bugün de FIFA ve Türk Mahkemelerine başvuru yapılacağının altını çizmek isteriz."
Volkan Can ne demişti?
Volkan Can yaptığı yazılı açıklamada, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun dün 2. ve 3. lig kulüplerine seçimin erkene alınması için imza atmamaları doğrultusunda para verildiği ve baskı yapıldığı iddialarına cevap verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu 1.2.3. liglerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev, yetki ve sorumlulukları dahilinde 2 yıldır kulüplerimizle sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Can, "Sorunlarının çözümü için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi liderliğinde Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla iki yıldır yoğun bir mesai veriyoruz. Bu kapsamda kulüplerimizle yaptığımız görüşmeleri sorgulamak kimsenin haddi değildir." ifadelerini kullandı.
"Kulüplerin başkanlarını hangi yetkiyle taciz etmektedir?"
Başkan Büyükekşi tarafından 18 Temmuz 2024'te yapılacağı ilan edilen seçimli mali kongre tarihinin öne çekilmesi için imza toplanmaya çalışıldığını hatırlatan Can, iddiaları dile getirenlere şu soruları yöneltti:
"Yeter, geçer sayıda imza toplayamadıkları için görevimizi yapmakla eleştirildiğimiz, taciz edildiğimiz, hakaretlere maruz kaldığımız bir ortamda 1, 2 ve 3. Lig kulüplerimizi arayan kişiler hangi yetki ve ünvanla bu görüşmelerini yapmaktadırlar? Yine aynı kişiler hangi yetki ve ünvanla kulüplerimizin sponsorlarını taciz etmektedirler? Süper Lig'den 1. Lig'e düşen bir kulübün başkanı önümüzdeki sezon rakibi olacak kulüplerin başkanlarını hangi yetkiyle taciz etmektedir? Gerekli şartları ve evrakları tamamlayarak TFF'ye başvuran tüm profesyonel kulüplerimizin tesislerinin altyapılarına yönelik yapacakları yatırımlarda TFF'den destek alma hakkı bulunduğu bir ortamda 'imza vermeyen kulüplere para veriliyor' iddiasını hangi cüretle yapmaktadırlar?"