Hakemlerin skandal seçimi... Büyük Anadolu Oteli'nde neler yaşandı?
Editör: Salim Manav
Son Güncelleme /
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Deneği Genel Başkanlığı 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı 4 Eylül Cumartesi günü Büyük Anadolu Oteli'nde yapıldı. Abdurrahman Arıcı 4. kez Genel Başkanlığa seçildi. Büyük Anadolu Oteli'nden neler yaşandı? İşte detaylar...

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR HABER
Hakem Derneği Genel Merkezi'nin seçiminde yaşananlar 'pes' dedirtti. Abdurrahman Arıcı'nın aday olmasının tüzük ve talimatlara aykırı olduğu öğrenilirken seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmada "Bana oy vermeyenleri yok edeceğim" diye bağırması büyük tartışma yarattı. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nun iki üyesinin taraf olduğu seçimde dernek temsilcilerine 'hakemlikte yükselme' rüşveti teklif edildiği iddia ediliyor. Bazı delegelerin ise istenilen şekilde oy kullanılmazsa hakemliğini bitirilmekle tehdit edildiği belirtiliyor.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Deneği (TFFHGD) Genel Başkanlığı 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı 4 Eylül cumartesi günü Büyük Anadolu Oteli'nde yapıldı. Hakemlerle yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinden Ömer Faruk Ünal, seçimde yaşananları anlattı. Ünal'ın yazısından bazı bölümler şöyle:
1) Tekrar başkan seçilen Abdurrahman Arıcı yaşından dolayı ne gözlemci ne de mentör olabiliyor. Aday olması da tüzüğe ve talimatlara aykırı.
2) Genel Kurulda, başkan adaylarına konuşma ve projelerini anlatma fırsatı verilmedi.
3) Genel Başkan, İzmirli hakemlerin Tahkim’e gitmesi yönünde teşvik ediyor. MHK’ya bayrak açmalarını istiyor. Ama dernek seçimi zamanı gelince de MHK’dan destek istiyor.
4) Gözlemcilerden oyları isteniyor, karşılığında TFF temsilciliği teklif ediliyor.
5) Abdurrahman Arıcı, İzmir Şube Başkanı Ferhan Kestanlıoğlu’na çok yakın tarihte Erol Ersoy’u MHK Başkanı yapacağını söylüyor.
6) TFF Başkanvekili, bu seçimde bütün gücüyle taraf oluyor. Diğer yönetici de diğer tarafta.
7) Seçime bir hafta kalan aday olan Hamza Mısır’ın konuşturulmadığı bir genel kuruldan 202 oy alması ciddi bir tepkiyi gösteriyor.
8) Seçilen genel başkan teşekkür konuşmasında; ilişiği kesilenler için “Bunları ben temizledim” diyerek itirafta bulunuyor.
9) MHK Başkanı Serdar Tatlı, diğer listeyi destekleyen TFF yöneticisinden fırça yiyor, telefon suratına kapatılıyor.
10) Genel kurula delegeler girmekte zorlanırken, otelde “temsilcilere” oda veriliyor, salona alınıyorlar ve ağırlanıyorlar.
11) Sayın Arıcı, hesapta Sayın Cumhurbaşkanımızın yolundan gittiğinizi iddia ediyor ve bunu millete yutturmaya çalışıyorsunuz! Cumhurbaşkanımız kazandığı her seçimden sonra "balkon konuşması" yapar ve bütün milleti kucaklardı. Siz "Bana oy vermeyenleri yok edeceğim" diye bağırıyorsunuz!

Ünal'ın verdiği bilgiye göre Abdurrahman Arıcı'nın yakın tarihte MHK Başkanı olacağını söylediği Erol Ersoy, İzmir Şube Başkanı Ferhan Kestanlıoğlu’na “Arıcı’nın listesinde olacaksın. Hakemlikte kariyer olarak çok iyi yerlere geleceksin. VAR hakemi olacaksın. Süper Lig’e bile çıkabilirsin. Onun listesinde yer almazsan hakemliğin biter” dedi. Kestanlıoğlu ise bu teklifi reddetti.
Ünal'ın yazısına göre hakem eğitimcilerinden Sebahattin Şahin, TFFHGD Genel Merkez Yönetim Kurulu'na girdi. Böylece soruları hazırlayan, kural sınavlarını yapan kişi dernek seçimindeki rekabete dahil oldu. Ünal yazısında "Ya MHK Üyesi Ahmet Erdoğan! MHK’yı temsilen mi Genel Kuruldaydı? Peki, niye Trakya delegeleri ile geldi ve onlarla beraber döndü? 18 oya mı sahip çıktı? MHK’nın bir üyesini bu genel kurula uçakla gönderecek parası yok mu? Ankara’daki MHK üyesi temsil edemez mi? Şimdi bakacağız; Trakyalı hakemlerin maç sayısına, gittikleri maçlara?" dedi.

Ünal yazısında şu ifadelere yer verdi: "TFF ve MHK yöneticileri hakemlere hep derler; “Özgür olun, gördüğünüzü çalın, cesur olun; hiçbir şeyden etkilenmeyin!” En büyük yalan buymuş! Hakemin vereceği bir tek oya bu kadar karışın, sonra da onlardan sahada ortaya düdük çalmalarını bekleyin! Çok beklersiniz!"
