Jose Mourinho son düdükle hüngür hüngür ağladı
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Leicester City'yi eleyerek finale kalan Roma'da teknik direktör Jose Mourinho, son düdüğün ardından gözyaşlarını tutamadı.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
İtalya Serie A'da ilk dört dışında kalan, Avrupa Konferans Ligi'nde ise yoluna devam eden Roma, yarı final rövanş maçında sahasında Leicester City ile karşı karşıya geldi. İngiltere'de oynanan ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Roma, rövanş maçını Tammy Abraham'ın golüyle 1-0 kazanarak adını finale yazdırdı.
Roma'nın Avrupa Konferans Ligi'nde finale kalmasının ardından Jose Mourinho, OPTA verilerine göre Avrupa kupaları tarihinde dört farklı takımla finale çıkan ilk teknik direktör oldu. İtalya Serie A'da ilk dört dışında kalan ve tek umudu UEFA Konferans Ligi olan Roma'da teknik direktör Jose Mourinho, Leicester City'i eleyerek finale yükseldikleri maçın ardından duygusal anlar yaşadı.
Avrupa kupaları tarihinde dört farklı takımla finale çıkan ilk teknik direktör olarak tarihe geçen ve büyük bir sevinç yaşayan Portekizli teknik adam, müsabakanın son düdüğünün ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Karşılaşma sonrası duygularını paylaşan Mourinho "Roma'da yaşadığında, Roma'yı ve bu kulübü soluyorsun. Buraya geldiğimde büyük ama çok fazla finali olmayan bir kulüp hissettim. Şimdi finali de kazanmak istiyoruz. Çok duygusalım. Bu turnuva, bizim için Şampiyonlar Ligi. Arkadaşım, harika teknik direktör Carlo Ancelotti'ye bir mesaj göndermek istiyorum; finalleri birlikte kazanalım" ifadelerini kullandı.

Portekizli antrenör, Porto ve Inter'le Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. Mourinho, Porto ile UEFA Kupası'nda da finale kalma başarısı gösterdi.
Bu sezon ilk kez düzenlenen UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde takımını finale taşıyan Mourinho, finalde Feyenoord'u mağlup etmesi halinde kulüp kariyerinin altıncı Avrupa Kupası'nı kazanacak.
