Kulüpler ve TFF 28 Mart'ta yayın ihalesini görüşecek
Editör: İsa Kethüda
Son Güncelleme /
Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Kulüpler ve TFF 28 Mart'ta yayın ihalesini görüşmek için toplanacak" dedi.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR-HABER
Kulüpler Birliği Vakfı, başta yayın ihalesi olmak üzere yoğun bir gündemle bugün toplandı. Toplantıya tüm kulüp başkanları katıldı. Kulüpler yayın ihalesinin dışında Galatasaray'ın birlikten ayrılma konusundaki açıklamasını, Süper Lig TV ve görevlerine son verilen hakemler konusunu da masaya yatırdı.
Kulüpler Birliği toplantısının sona ermesinin ardından ilk olarak Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.
Yayın ihalesi konusunda kulüpler arasında bir fikir ayrılığı yok. TRT'nin neden çekildiği konusunda, TFF'nin de bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği konusunda bir bilgimiz yok. 28 Mart tarihinde TFF'de bir toplantı yapılacak. Trabzonspor olarak sürdürülebilir başarıdan yanayız. İnşallah bu sezon sonunda şampiyon olursak bu böyle devam edecek. Biz sadece önümüze bakıyoruz.

Rizespor maçı geride kaldı. Hedefimiz ve düşüncemiz Beşiktaş maçını kazanmak. Hiçbir rakibimize saygısızlık yapmak istemiyoruz. Matematiksel olarak bu iş bitmeden 'şampiyonuz demiyoruz' Kurumsal olarak ilerliyoruz. Kulüp yeri ve zamanı geldiğinde bu kararları kamuoyuyla paylaşıyor (Nwakaeme sözleşme uzatılacak mı konusu).
Bilindiği üzere Saran Group geçen hafta yaptığı açıklamada, teklif verdiği 5 paket için gereken imzayı attığını, TRT'nin geri çekildiği paket 1 D için de teklif vermeye hazır olduğunu duyurmuştu. Saran, ayrıca yarısı dolar olmak üzere 125 milyonluk Süper Lig TV projesinin de arkasında durduğunu vurguladığı açıklamasında, "Gelinen noktada kaybedilen her dakikanın mevcut yayıncı kuruluş lehine ve yarattığımız bu tarihi fırsat aleyhine işlediğini de özellikle belirtmek isteriz" demişti.
Saran Group'un TRT'nin imzasını çektikten sonra kendisine hak doğduğunu belirttiği Paket 1-D, TFF 1. Lig maçlarının canlı yayın hakları ve özetleriyle Süper Lig maçlarının geniş özetleri ve haber amaçlı görüntü haklarını içeriyor. TFF'nin 28 Şubat'ta yaptığı açıklamaya göre, Digitürk ve TRT imzalamadığı için Saran Group'un paket 1-D'yi imzalaması için 1 hafta süresi bulunuyor. Saran Group'un teklifi, 168 milyon 750 bin TL + KDV.

Saran Group, daha önce yaptığı açıklamada 5 paketi imzalayıp TFF'ye gönderdiğini açıklamıştı. Bu paketler şöyle:
TFF, 8'i hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 210 (2022-23 sezonu için 238 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın haklarını içeren paket 1-A ile ilgili görüşmelerin daha sonra yapılacağını açıklamıştı.
Süper Lig TV projesine göre sahibinin Kulüpler Birliği olduğu bir kanal kurulacak. Projeye göre Saran Group, kulüplere 120 milyon dolar garanti para ve gelir paylaşımı teklif ediyor. Süper Lig TV kanalını ott ve uydu yayını yapan tüm yerler ücret karşılığı yayınlayabilecek. Kanalın satışıyla belirlenen rakamın üzerine çıkılması durumunda elde edilecek gelirin büyük oranı kulüplere aktarılacak.
