Mersin Büyükşehir Belediyespor avantajı kaptı
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Mersin Büyükşehir Belediyespor avantajı kaptı

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor

Mersin Büyükşehir Belediyespor avantajı kaptı
Mersin Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası 8'li tur ilk maçında evinde ağırladığı Carolo Basket'i 80-71 yenerek büyük bir avantaj elde etti.
Mersin Büyükşehir Belediyespor: 80 - Carolo Basket: 71
Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan maça her iki takım da kontrollü başladı. İlk periyot karşılıklı sayılarla geçerken, bu periyotu ev sahibi ekip 19-17 önde tamamladı. Maçın ikinci periyotunda ise Fransız ekibi Carolo Basket, bulduğu sayılarla bir anda öne geçti ve devreye 35-26 önde girdi.
Maçın 3. periyodunda ise toparlanan ve bulduğu sayılarla rakibini yakalayan Mersin ekibi, rakibine de az sayı attırdı. Bu periyotu rakip 53-51 önde tamamladı. Maçın son periyodunda ise sahada fırtına gibi esen ve bulduğu sayılarla aradaki sayı farkını açan turuncu beyazlı ekip, maçı 80-71 kazanmasını bildi.
Bu sonuçla büyük bir avantaj yakalayan Güney ekibi, ayrıca rakibine de Avrupa'da ilk mağlubiyetini tattırmış oldu.
Bu maçın rövanşı 1 Şubat Perşembe günü Fransa'da oynanacak.