Milliler Rusya yolcusu!
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Türkiye Taekwondo Milli Takımı, ilk kez düzenlenecek Olimpik Kategoriler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na katılmak üzere Rusya’ya gitti.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor

Milliler Rusya yolcusu!
Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilecek olan ve sadece olimpik kategorilerde sporcuların mücadele edeceği 1. Olimpik Kategoriler Avrupa Taekwondo Şampiyonası, Rusya’nın Nalchik kentinde 25-29 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye Taekwondo Milli Takımı Konya’da gerçekleştirdiği 10 günlük kamp ile bu önemli organizasyona hazırlandı.
Yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun katıldığı ve 8 olimpik kategoride yapılacak şampiyonada Türkiye’yi 9 sporcu temsil edecek. Teknik direktörlüğünü Ali Şahin’in yaptığı milli takımda, erkekler 58 kiloda Görkem Sezer, 68 kiloda Berkay Akyol, 80 kiloda Yunus Sarı ve 80 kiloda Ali Sarı, bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Dürdane Altunel, 67 kiloda Nur Tatar ve 67 kiloda Nafia Kuş ile Furkan Asena Aydın bulunuyor.
ŞAHİN: “YOĞUN BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR”
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, çok yoğun bir dönemin kendilerini beklediği ve bu dönemden en iyi sonuçlarla çıkmak istediklerini söyledi. Başkan Şahin, “2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları yolunda çok yoğun bir dönemden geçiyoruz. Yaklaşık 1.5 aylık süreçte Olimpik Kategoriler Avrupa Taekwondo Şampiyonası, Ukrayna ve Moldova Açık Taekwondo Turnuvaları ve Dünya Taekwondo Şampiyonası’na katılacağız. Tüm çalışmalarımız 2016 olimpiyat oyunları için puan toplama yönünde. Bu yıl çok büyük organizasyonlar ve dolayısıyla kazanılabilecek çok önemli puanlar önümüzde duruyor. Milli sporcularımız en iyi sonuçları alabilmek için çalışıyor. Biz de federasyon olarak kendilerini her konuda destekliyor ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu videoya da göz atabilirsin
Sizin için önerilen haberler

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bir başka! Liverpool'a karşı galibiyet...

Leroy Sane, PFDK'ya sevk edildi: İşte muhtemel alacağı ceza!

Liverpool taraftarlarından Atatürk jesti! O sözü için...

Okan Buruk, Liverpool maçından önce yaşadığı endişeyi açıkladı: "Korkuyordum..."

Hull City, 2 maç sonra galibiyeti aldı! Play off...

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın tur şansını yüzdelerle açıkladı!

Nihat Kahveci'den Barış Alper Yılmaz'a: "Git ona teşekkür et!"

Galatasaray çeyrek final kapısını araladı: 12.5 milyon euro daha yolda!

Arne Slot: "Galatasaray ona sahip olduğu için çok şanslı!"

Uğurcan Çakır: Galibiyete inandık!

Gabriel Sara'ya milli takım müjdesi: Ancelotti kararını verdi!

Yüksel Yıldırım "Galatasaray klasik! Avrupa'da oynuyor''

Mario Lemina: Taraftarımızın önünde kazandığımız için çok mutluyuz

Atletico Madrid, Tottenham'ı sahadan sildi

Barış Alper Yılmaz: ''Çok çalışıyorum. Bu seviyelere kendimi hazır tutmalıyım''
