Ajansspor

PFDK açıkladı: Mourinho ve Okan Buruk'un cezaları belli oldu!

Editör: Orhan Gülek

Son Güncelleme /

Son dakika spor haberleri... PFDK, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya 4, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a 1 maç ceza verdi.

PFDK açıkladı: Mourinho ve Okan Buruk'un cezaları belli oldu!
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kararlarını açıkladı. Kurula tedbirli olarak sevk edilen Jose Mourinho ile Okan Buruk'un cezası belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), aldığı kararları açıkladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamalardan ötürü 36 ve 41. maddeden (hakaret) tedbirli olarak kurula sevk edilmişti.

İşte Mourinho'nun kulübede yer almayacağı maçlar

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), teknik direktör Jose Mourinho'ya dört maç ceza verdi. Portekizli çalıştırıcı, Gaziantep FK maçında bir cezasını çekti. Mourinho ligde oynanacak Antalyaspor, Samsunspor ve Bodrum FK maçlarında kulübede yer alamayacak.

İşte Mourinho'nun kulübede yer almayacağı maçlar
İşte Mourinho'nun kulübede yer almayacağı maçlar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe maçı sonrası basın toplantısındaki sözleri nedeniyle PFDK'lık oldu ve 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' maddesinden kurula sevk edilmişti.

İşte Okan Burak'un kulübede yer almayacağı maçlar

PFDK, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Burak'a 1 maç ceza verdi. Deneyimli çalıştırıcı, Süper Lig'in 26. haftasında oynanacak Kasımpaşa karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

PFDK'nin Jose Mourinho'ya verdiği 4 (2+2) maçlık cezanın nedenleri

"FENERBAHÇE A.Ş. teknik sorumlusu JOSE MARIO DOS SANTOS MOURINHO FELIX’in, müsabaka hakemlerinin bulunduğu soyunma odasına gelerek müsabakanın orta hakemine yönelik kullandığı ifadeler ve hemen akabinde, müsabakanın 4. hakemi olan Türk hakeme yönelerek onun nezdinde hem Türk futbol camiasını hem de Türk hakemlerinin tümünü içine alacak şekilde aşağılayıcı, rencide edici ifadelerle Türk futbolunu kaos ve düzensizlikle itham etmesi suretiyle Türkiye’deki futbol faaliyetinin marka değerini tahkir eden sevke konu eylem ve söylemleri dikkate alınarak FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 117.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

FENERBAHÇE A.Ş. teknik sorumlusu JOSE MARIO DOS SANTOS MOURINHO FELIX’in, müsabaka sonrası basın toplantısında gerçekleştirilen ve sevke konu edilen ifadeleri her ne kadar Kurulumuza FDT'nin 41. Maddesi kapsamında sevk edilmiş ise de, yapılan açıklamanın “hakaret” disiplin ihlalinin unsurlarını tam olarak taşımadığı ancak açıklamaların mahiyeti dikkate alınarak rakip takım mensuplarına yönelik kullanılan ifadelerin, sarf edilmesinde zorunluluk bulunmayan, spor ahlakına ve fair-play anlayışına aykırı bir içerik taşıdığı, sporda şiddet ve düzensizliği teşvik edebilecek, toplumu ayrıştırıcı ve bölücü nitelikte anlam içeren ve taraftar olaylarına neden olabilecek türden ifadeler içerdiği bu haliyle sportmenliğe aykırı bir eylem olarak nitelendirildiği, eylemin basın toplantısı yoluyla gerçekleştirildiği dikkate alınarak FDT’nin 38/1-c maddesi uyarınca 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 1.500.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu) ile karar verilmiştir."

PFDK'nin Okan Buruk'a verdiği 1 maçlık cezanın nedeni

PFDK'nın verdiği tüm cezalar

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...