Premier Lig'de dev satış! Liverpool...
Editör: Kerem Ergün
Son Güncelleme /
İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, kulübün sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Suudi Arabistan ve Katar'lı yatırımcılar Liverpool için devrede. Detaylar...

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'un sahibi olan ABD'li Fenway Sports Group, kulübün satılacağı konusundaki haberlerin üzerine gelecek hissedarlık tekliflerini değerlendireceklerini açıklamıştı. Bu, kulübün iyi bir teklif gelmesi halinde satılacağı anlamına geliyor. Suudi Arabistan ve Katar menşeli konsorsiyumlar Liverpool için harekete geçti.
3 milyar Sterlin istediler
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Suudi Arabistan ve Katar menşeli konsorsiyumlar Liverpool'u satın almak için ilk adımlarını attı. İki konsorsiyum da kulübü satın almak için yetkililerle iletişime geçti. Haberde Fenway Sports Group'un satış için tam 3 milyar Sterlin istediği aktarıldı. Ayrıca iki konsorsiyumun da devlete bağlı olmayan özel şirketlerden oluştuğu da belirtildi. Fakat konsorsiyumda yer alan şirketlerin başkanlarının ülkelerini yöneten ailelerle yakın temasta olduğu düşünülüyor.
Konsorsiyum: İki veya daha fazla işletmenin bir projeyi hayata geçirmek için işbirliği yapması sonucunda oluşan ekonomik grup.
Suudi Arabistan Spor Bakanı destek vereceklerini söylemişti
Liverpool'u satın almak isteyen Suudi Arabistanlı konsorsiyumun devlet destekli değil. Fakat Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki Al Faisal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Manchester United ve Liverpool'u satın almak isteyen özel gruplara devletin destek vereceğini söylemişti. İşte Faisal'ın açıklamalarından satır başları:
2010 yılında satın almışlardı
ABD menşeli Fenway Sports Group, 6 Ekim 2010 tarihinde 300 milyon Sterlin karşılığında satın almıştı. Şirket, 2019/2020 sezonunda kulübe tam 30 yıl sonra yeniden Premier Lig şampiyonluğu yaşatmıştı.
İşte Fenway Sports Group'un Liverpool ile kazandığı şampiyonalar:
Liverpool araya 6. girdi
Jürgen Klopp'un çalıştırdığı Liverpool, Premier Lig'e 2022 FIFA Dünya Kupası arası verilmeden önce 14 maça çıktı. İngiliz ekibi ligde çıktığı 14 maçta 22 puan topladı ve 6. sıraya yerleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de A Grubu'nu Napoli'nin arkasında 2. sırada tamamlayan Liverpool, turnuvanın son 16 turunda İspanya La Liga ekibi Real Madrid ile eşleşti.