Ajansspor

Premier Lig'de devrim! Vücut kamerası takılacak

Editör: Orhan Gülek

Son Güncelleme /

Premier Lig'de her iki takımdan birer futbolcu maç öncesi ısınma sırasında formalarına kamera takacak ve görüntüler canlı yayına verilecek. İşte tüm detaylar

Premier Lig'de devrim! Vücut kamerası takılacak
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 47 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR - HABER

Premier Lig'de yeni bir döneme geçiliyor. Yayıncı kuruluş TNT Sports iş birliğiyle her iki takımdan birer futbolcu maç öncesi ısınma sırasında formalarına kamera takacak.

Wolverhampton - Tottenham maçıda uygulanacak

Deneme Tottenham’ın deplasmanda Wolverhampton ile oynayacağı karşılaşmada yapılacak.

iFAB izin vermiyor

İlk olarak Almanya'da denenen sistemi bu yaz Aston Villa ve Newcastle takımları ABD turunda uygulamıştı. IFAB, bu teknolojinin resmi maçlarda kullanılmasına şimdilik izin vermiyor. TNT Sports ile Premier Lig, vücut kamerası görüntülerinin izleyicilere yepyeni ve benzersiz bir bakış açısı sunacağı gerekçesiyle en azından ısınmada kullanma kararı aldı.

iFAB izin vermiyor
iFAB izin vermiyor

Basketbolda da denenmişti

Vücut kamerası teknolojisinin arkasında bir start-up şirketi olan MindFly yer alıyor. Özel bir yeleğe bağlı olan yapay zeka destekli stabilizasyon kamerası yapan şirket, formanın göğüs hizasında küçük bir delik açarak oyunculardan görüntü alınmasını sağlayacak. MindFly, 2021'de piyasaya sürdüğü vücut kamerasından bugüne dek 1,3 milyon sterlinden fazla gelir elde etti.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...