Rıdvan Dilmen o ismi işaret etti! 'Pereira formayı vermedi ama...'
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Rıdvan Dilmen TRT Spor’da Yüzde Yüz Futbol programında Hatayspor Fenerbahçe maçını değerlendirdi. İşte Dilmen'in Hatay Fenerbahçe maçı yorumları...

- Haberin Kaynağı:
AJANSSPOR - HABER
Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 7. haftasındaki Hatayspor - Fenerbahçe maçına dair değerlendirmelerde bulundu.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, Rossi ve Novak'ın golleriyle ilk 45 dakikayı 2-0 önde tamamladı. Dilmen, ilk yarı için şunları söyledi:
- Fenerbahçe’nin en büyük avantajı, bugün Hatayspor 4 maç üst üste kazanma ve ev sahibi olmanın verdiği maçı hızlı oynamak istedi. Fenerbahçe bu sene set oyunu üzerine kurmamış durumda.
- Fenerbahçe, Hatayspor’un beklemediği bir sürat gördü. Fenerbahçe’de Enner Valencia gibi kaliteli, Giresun maçında kıpırdanmış bir Rossi var.
- Geçen haftaki fikrimde netim. Gustavo’nun yanında oynayacak oyuncu Mert Hakan. Hoca formayı vermeden Mert Hakan aldı.
- Fenerbahçe’nin savunması çok iyi. Szalai iyi bir oyuncu. Kim daha farklı bir oyuncu. Süratli ve kuvvetli. Kim doğru ve isabetli bir transfer.

- Fenerbahçe’nin atağında seken top oyuncunun eline çarptı. Penaltıyla alakası yok. Kim’in pozisyonunda elle oynama, penaltıdır. Destek eline gelirse verilmez denebilir. Benim gördüğüm açıdan penaltı.
90 dakikanın sonunda da gülen taraf Fenerbahçe oldu. Hatayspor, ikinci yarıda Saint - Louis'in golüyle ümitlense bile Kanarya, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Dilmen, maçın ardından şu değerlendirmeleri yaptı:
- Maç 2-1 bitti, Fenerbahçe zorlandı denebilir skor anlamında ama son 10 dakika doldur - boşaltlar dışında Fenerbahçe’nin zorlanmadığını söyleyelim.
- Maçın 2-1 bitmesi sürpriz oldu. Fenerbahçe sezon başından beri en iyi oyunlarından birini gösterdi. Bu maçta zemin de çok uygundu Fenerbahçe’ye. Fenerbahçe sezonun en iyi futbolunu oynayarak galibiyeti hak etti.

- Başakşehir Fenerbahçe’yi tuzağa çekmiş ve hızlı oynamak isteyen Fenerbahçe’yi kendi temposuna uydurdu. Hatayspor ise hiç beklemediği hızda bir Fenerbahçe buldu.
- Deparlı oynayan Osayi’yi Pereira bugün dinlendirdi ve iyi yaptı. Fenerbahçe klasik sağ, sol ve santrfor oynamıyor, çok değişken oynuyor.
- Ben hala 3-4-3’ün Fenerbahçe sistemine uygun olmadığını düşünüyorum. Ben ideal sisteminin 4-2-3-1 olduğunu düşünüyorum.
- Pozisyon sayısı az değil Fenerbahçe’nin. İlk yarıda Enner Valencia sağdan girdi, görerek çıkarsa topu boş kaleye atacak.

- Fenerbahçe’de hocanın kafasındaki olmazsa olmaz oyuncular netleşti: Altay, Kim, Szalai, Gustavo, Osayi, Valencia, Ferdi. Rossi’yi hoca oynatıyor her maç ama daha tam değil.

- Emre Çolak’a bir uyarıda bulunayım. Emre, yüzyılın pasını atmaya çalışma… Bu en az 6 top kaybı demek…
