Ajansspor

TFF ve RTÜK programcılara karşı birleşti!

Editör: İsa Kethüda

Son Güncelleme /

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, lig dönemlerinde çokça şikâyet alan spor programlarına çekidüzen verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ile iş birliği halinde harekete geçti.

TFF ve RTÜK programcılara karşı birleşti!
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR-HABER

TFF ve RTÜK, spor programlarına karşı iş birliğine gitme kararı aldı. Bu durum programcılara yönelik kısıtlama geleceği endişesi yarattı. 

Federasyonun iş birliğine dair açıklamasında, haksız eleştirlerin yapıldığı iddia edildi.

TFF - RTÜK iş birliği

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayınların etkisiyle yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçilmesi için spor programlarıyla ilgili özel bir çalışma yapma kararı aldı. Spor programı olmaktan çıkıp zaman zaman toplumu infiale sürükleyen "Hakem Eleştiri Programları"na dönüşen yayınların, olması gerektiği gibi keyifle izlenen yapımlar olması için çaba sarf eden Üst Kurul, Türkiye Futbol Federasyonu ile temasa geçti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den RTÜK'e ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri bugün RTÜK'ü ziyaret etti. Ziyarette spor programları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, spordaki şiddet olaylarının ve bunların medya yansımalarının titizlikle takip edildiğini öne sürdü. Şahin, spor yorumcularının bilerek ya da bilmeyerek toplumu yanlış yönlendirebileceğine dikkat çekerek, özellikle maç sonrası yayınlarındaki yorumların dikkatle yapılması gerektiğini savundu. TFF heyeti ise, spor programlarındaki haksız eleştirilere ve amacını aşan yanlış yorumlara vurgu yaptığını iddia etti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den RTÜK'e ziyaret
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den RTÜK'e ziyaret

Türkiye'de sağlıklı bir spor kültürü oluşması için gayret gösterdiklerini belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, takımlarla veya hakemlerle ilgili asılsız iddiaların toplumsal barışı zedelediğini iddia etti.

Büyükekşi, reyting amaçlı yayınlardan kaçınılması gerektiğini savundu

Belli bir seviyede olması gereken spor programlarında haksız eleştirilerin, amacını aşan yanlış yorumların ciddi bir sorun olduğunu savunan Başkan Büyükekşi, Türkiye'de sağlıklı bir spor kültürü oluşması için gayret gösterdiklerini belirterek takımlarla veya hakemlerle ilgili asılsız iddiaların toplumsal barışı zedelediğini iddia etti. Belli bir seviyede olması gereken spor programlarında iftira ve dedikoduyla yapılan haksız yorumların ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Büyükekşi, toplumda gerginlik oluşturan reyting amaçlı yayınlardan kaçınılması gerektiğini savundu.

Ziyaretin ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e A Millî Takım forması takdim etti.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...