Ajansspor

UEFA’dan Türkiye-İtalya maçıyla bir ilk!

Editör: Ajansspor

Son Güncelleme /

EURO 2020’nin açılış maçı olan İtalya Türkiye karşılaşması, UEFA’nın hakem ataması açısından da tarihe geçecek. İşte detaylar…

UEFA’dan Türkiye-İtalya maçıyla bir ilk!
Haberin Kaynağı:
Spor Arena
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 50 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası yarın A Milli Takımımızın İtalya karşısında vereceği sınavla başlayacak. Roma Olimpiyat Stadı'nda saat 22:00'de oynanacak maçın hakemleri belli oldu. 

Hollandalı Danny Makkelie’nin yöneteceği karşılaşmada yardımcılıklarını Hessel Steegstra ve Jan de Vries yapacak. Mücadelenin VAR hakemi Kevin Blom olacak. 

 

Maçın dördüncü hakemliğini ise Stephanie Frappart üstlenecek. UEFA’nın son dönemdeki gözdelerinden olan Fransız hakem böylece bir ilke imza atacak.  

Kadın hakemler arasında dünyanın 1 numarası olan Stephanie Frappart, İtalya-Türkiye maçı ile Avrupa Futbol Şampiyonaları’nda görev yapan ilk kadın hakem olarak tarihe geçecek.

Frappart ilk olarak 28 Nisan 2019'da ülkesinde Amiens ile Strasbourg arasındaki Ligue karşılaşmasını yöneterek dikkat çekti. Fransız hakemi 2 Ağustos 2019'da İstanbul’da oynanan Liverpool-Chelsea UEFA Süper Kupa final maçı ise dünya çapında üne taşıdı. Frappart bu karşılaşmayı yöneterek, büyük bir Avrupa kupası final maçında görev alan ilk kadın hakem oldu.

UEFA'nın Stephanie Frappart'a, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda birinci hakem olarak görev verip vermeyeceği ise merakla bekleniyor.

 

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...