Yabancı sayısı gelecek sezon kaç olacak? Nihat Özdemir yanıtladı
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
TFF Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz'un imza töreninde Süper Lig'deki yabancı kuralına ilişkin açıklama yaptı.

- Haberin Kaynağı:
AJANSSPOR-HABER
Süper Lig'de bu sezon uygulamaya konulan 8 Yabancı kuralı en çok tartışılan konuların başında gelmeye devam ediyor. Kulüplerin ve teknik direktörlerin eleştirisini alan kuralın sezon sonunda yeniden gözden geçirilebileceği söyleniyordu. Ancak son noktayı TFF Başkanı Nihat Özdemir koydu.

Özdemir, Stefan Kuntz'un A Milli Takım Teknik Direktörü olması dolayısıyla düzenlenen imza töreninde önemli açıklamalar yaptı. Öncelikle basın mensuplarına "Yabancı-yerli kuralıyla hocamızı yıpratmayın" uyarsında bulunan TFF Başkanı, gelecek sezon geçilecek düzenlemenin detaylarını paylaştı.
Nihat Özdemir, "Yabancı kararının milli takıma etkisinin nasıl olacağını göreceğiz. Hocamızın da Hamit Altıntop'un görüşünü de alacağız. Gelecek sezon yabancı kuralı 1 azalarak devam edecek" dedi.
Konuşmasında "Yabancı sistemi bu şekilde devam edecek" vurgusunu yapan Özdemir, "Sergen Yalçın da 'Alıştım bu sisteme. Sadece gelecek yıl da deklare edilen şekilde devam edecek mi onu bilmek istiyorum' dedi. Evetv gelecek sene de 7 yabancı + 4 yerli oyuncu olarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bu durum halihazırda kadrosunda çok sayıda yabancı bulunduran Süper Lig kulüplerini daha da zora sokacak gibi görünüyor. Önümüzdeki sezon 11'de 4 Türk oynatma zorunluluğu nedeniyle transfer döneminde bir kez daha yerli futbolcuların değeri artacak.
