Ajansspor

Zarar kur farkından değil

Yazar: Hüseyin Özkök

Son Güncelleme /

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir yönetici "Zararımız kurdan" diyor, ama mali raporda kurdan kâr var!

Zarar kur farkından değil
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 55 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Hüseyin Özkök -AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu'nun ardından tartışmalar sürerken TFF Başkan Vekili Erhan Kamışlı, Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan'a yaptığı açıklamada 49 Milyon Liralık zararın 44 milyonunun yayın gelirlerindeki düşüş ve kur farkından olduğunu belirtti.

TL'ye geçilmedi mi?

Oysa 13 Eylül 2018 tarih ve 30534 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Türkiye'de aşağıdaki konularda döviz kullanımını yasaklamıştı.

Dövizden aksine kazanmış

Yani bu durumda Türkiye Futbol Federasyonu'nun içeride döviz cinsinden herhangi bir anlaşma yapması buna bağlı olarak da kur farkından zarar etmesi mümkün değil.

Nitekim Erhan Kamışlı'nın kur farkı açıklamasına karşın TFF Bilançosunda PDF dosyasının 24. Sayfasında “Not 15 Gelirler” tablosunda kur farkı gelirleri 16.239.098 TL olarak gösterilmiş.

Hemen bir sayfa altta “Not 16 Giderler” tablosunda kur farkı giderleri ise (-) yani sıfır olarak gösterilmiş. Bu durumda TFF Başkan Vekili Erhan Kamışlı'nın TFF'nin 49 milyonluk zararının 44 milyonu kur farkından oluştuğuna dair söylemi ‘taca' çıkarken açıklamaya muhtaç bir durum da hasıl oluyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bu videoya da göz atabilirsin

Editör: Ajansspor

Son Güncelleme /

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...