Trabzonspor Şampiyonluğun 1 Yılı Dolmadan Büyük Çöküş Yaşadı

Ali Bozkurt
05.04.2023 - 10:56 | Son Güncellenme: 05.04.2023 - 11:08

38 yıl sonra geçen sezonu şampiyon bitiren ve rekor gelirlere ulaşan Trabzonspor, mutlu sonun yıldönümü gelmeden paramparça oldu. Başkan ve hoca giderken tüm hedeflerden de koptu.

Trabzonspor Şampiyonluğun 1 Yılı Dolmadan Büyük Çöküş Yaşadı

AJANSSPOR-ANALİZ

Trabzonspor Kulübü, 30 Nisan 2022'de evinde Antalyaspor ile 2-2 berabera kalsa da bitime 3 hafta kala Spor Toto Süper Lig'de 38 yıl aradan sonra şampiyonluğunu ilan etti. Bordo mavililer taraftarlarıyla birlikte görkemli bir kutlama yaptı, dünya medyasında da gündem oldu.

Trabzon'u örnek alın dedi ama kendi almadı

O gün verilen demeçlerde bu şampiyonluğun daha büyük başarılar için bir başlangıç olduğunun altını çizdi. Ahmet Ağaoğlu, şampiyonluk konuşmasında şöyle diyordu: "Eğer Türk futbolunda bir şeyi örnek almaları lazımsa bu seneki Trabzonspor'u örnek alırlarsa belki bizim işimizi zorlaştıracaklar ama kendi işlerini kolaylaştıracaklar."

Yıldönümü gelmeden Trabzonspor dağıldı

Ama rakiplerine bu öğütleri veren Ağaoğlu, kendi başarısını örnek almadı ve bu sezonun sonunu göremeden görevini bıraktı. Evet, Trabzonspor şampiyonluğunu ilan ettiği 30 Nisan'ın yıldönümünü göremeden başkanından hocasına, ligden kupaya kadar bir çok şeyi kaybetti. Şampiyon takım bir yılı dolmadan darmadağın oldu; hek sportif hem de ekonomik olarak.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da yaprak dökümü... Orhan Ak istifa etti!
Habere Git

Tarih yazan Ağaoğlu görevi bıraktı

Bordo mavili kulübü tam 38 yıl sonra şampiyon yapan başkan unvanını elde etmeyi başaran Ahmet Ağaoğlu, kötü gidişatın ardından 3 Mart 2023'te görevinden istifa etti. Yapılan olağanüstü kongrede, Ağaoğlu yönetiminde yer alan ve şampiyonlukta büyük payı olduğu belirtilen Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Kulübü'nün yeni başkanı oldu.

4 gün sonra da Avcı istifa etti

Başkan Ağaoğlu'ndan 4 gün sonra; 7 Mart 2023'te de şampiyon takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, istifa etti. Oysa Avcı'nın çok iyi anlaştığı ve şampiyonluk konuşmalarında başkan Ağaoğlu'ndan daha çok öne çıkardığı Ertuğrul Doğan ile yola devam etmesi bekleniyordu. Ama o ayrılmayı tercih etti. Avcı'nın yerine sezon sonuna kadar koltuğu oturan yardımcısı Orhan Ak da 4 Nisan 2023'te istifa etti.

Şampiyonluktan çok erken koptu

Trabzonspor Kulübü'nde idari bazda bunların yaşanmasını temel sebebi sportif başarısızlık ve bunun yanı sıra harcanan paralar oldu. Trabzonspor, geçen sezon neredeyse Süper Lig'in ilk devresinde mental olarak şampiyonluğunu ilan ederken, bu sezon da tam tersine aynı dönemde yarıştan koptu. Oysa sezona çok büyük hedeflerle girildi.

İlgini Çekebilir
Orhan Ak'ın açıklamaları soru işareti yarattı
Habere Git

Bir sezonda üç Avrupa kupasından elendi

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için yüksek bir harcama yaptı. Ama Kopenhag'a eleyemeyince Avrupa Ligi'ne düştü. Bu ligde de gruplardan çıkılamadı ve yolu Konferans Ligi'ne düştü. Fakat bordo mavililer bu kategoride de tur atlamayı başaramadı. Böylece bir sezonda üç ayrı Avrupa kupasından elendi.

Gelecek sezon için Avrupa da zora girdi

Süper Lig ve Avrupa defterini erken kapatan Trabzonspor için geriye tek hedef Ziraat Türkiye Kupası kaldı. Ancak bu hedef de dün akşam Ankara'da kaybedildi. Takım Ankaragücü'ne elenerek kupaya çeyrek finalde veda etti. Bu veda Orhan Ak'ın da istifasını beraberinde getirdi. Ligde 5. sırada bulunan Trabzonspor'un Avrupa'ya gitme şansı da zayıflıyor.

Borç 600 milyon lira arttı

38 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor, başarıyla birlikte büyük gelirler elde etti. Bu gelirler de daha güçlü bir takım kurmak için cömertçe harcandı. Fakat özellikle Şampiyonlar Ligi hedefine ulaşılamayınca hesaplar şaştı. 2022 yılını 2 milyar 383 milyon liralık borçla kapatan kulübün bugünkü borcu 2 milyar 835 milyon lira. Yaklaşık 600 milyon lira arttı. Yeni başkan Ertuğrul Doğan da yaptığı açıklamada zor bir dönemin kendilerini beklediğini vurguladı. Bakalım genç başkan kulübü yeniden düzlüğe çıkartabilecek mi?

SON ŞAMPİYON 1 YIL DOLMADAN ÇÖKTÜ

-Başkan Ahmet Ağaoğlu istifa etti
-Teknik direktör Abdullah Avcı istifa etti
-Yerine gelen Orhan Ak istifa etti
-Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamadı
-Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkamadı
-Konferans Ligi'nde tur atlayamadan elendi
-Süper Lig şampiyonluk yarışından erken koptu
-Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendi
-Borç 2.4 milyardan 2.8 milyara çıktı
 

Senin için hazırladığımız haberler