Fenerbahçe, Dovbyk'i transfer ediyordu

İsa Kethüda
02.05.2024 - 15:02 | Son Güncellenme: 02.05.2024 - 15:13

İspanya Ligi'nde Girona formasıyla bu sezon müthiş bir performans ortaya koyan Artem Dovbyk'in, Fenerbahçe'ye önerildiği ancak transferin gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Fenerbahçe, Dovbyk'i transfer ediyordu

AJANSSPOR-HABER

İspanyol La Lig'da bu sezon Girona formasıyla gösterdiği performans ile dikkâtleri üzerine çeken Ukraynalı golcü Artem Dovbyk'in, Fenerbahçe'ye transferinin son anda gerçekleşmediği öğrenildi. 

"Galatasaray'a söyledik"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ukraynalı futbolcunun Türkiye temsilcisi Doğan Ercan, "Dovbyk ilk kez Sivasspor'un gündemine geldi. O dönem Samet Aybaba, Sivasspor'u teknik direktörüydü. İstanbul'a da getirdik. Sonradan vazgeçtiler. Galatasaray'a söyledik. 

"2 sene önce söyledim Dovbyk'i Fenerbahçe'ye"

Sonrasında Fenerbahçe ile görüştük. Fakat Ali Koç'un yardımcıları, 'Burası Fenerbahçe burada Dovbyk nasıl oynayacak' dedi. Şimdi Dovbyk, dünyanın en iyi ikinci liginde gol krallığına oynuyor. İspanya'da oynayan bir oyuncu Fenerbahçe'de neden oynamasın ben bunu anlayamıyorum. 2 sene önce söyledim Dovbyk'i Fenerbahçe'ye... İspanya'ya gitmeden önce, Danimarka'ya Midtjylland'a gitti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin eski aşkı alevlendi! İlk görüşme olumlu...
Habere Git

"Trabzonspor talip oldu ama alamadı"

Sonra tekrar Dnipro'ya döndü; o sırada Fenerbahçe'yle görüşmüştük. Fiyatı o zaman 1.5 milyon Euro'ydu. Fenerbahçe alabilirdi. Sonra Trabzonspor talip oldu. Bu arada iyi maçlar çıkarmıştı, 6 milyon Euro istediler. Trabzonspor da alamadı. 

"Napoli'ye gidecek"

Geleceği çok parlak bir futbolcu, bunu da şu anda İspanya'da gösteriyor. Menajeriyle görüştüm. İyi bir teklif almışlar. Herhalde Napoli'ye gidecek. Büyük bir transfer parasına gidecek. Büyük bir balığı kaçırmış olduk" dedi. 

Bu sezonki performansı

Girona formasıyla 36 karşılaşmaya çıkan ve 20 gol, 7 asist ile oynayan Ukraynalı forvetin sözleşmesi 30 Haziran 2028 yılına kadar devam ediyor.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal futbolcularla toplantı yaptı: "Bu mayıs bizim olacak!"
Habere Git

Forma giydiği takımlar

26 yaşındaki forvet kariyerinde Cherk. Dnipro, Dnipro, Zaria Balti, Midtjlland, Sönderjyske ve Girona formalarını giydi. Ukrayna Milli Takımı'nda da görev alan başarılı oyuncu çıktığı 25 maçta 8 gol ve 3 asist ile oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler