'12 dev'den olimpiyata veda! Yunanistan'a yenildik

Cüneyt Muharremoğlu
04.07.2021 - 03:57 | Son Güncellenme: 04.07.2021 - 04:43

Olimpiyat elemelerinde Türkiye A Milli Erkek basketbol takımı Yunanistan'a yenilerek olimpiyat elemelerine veda etti. 12 dev adam ilk yarısını 34-27 önde bitirdiği karşılaşmadan 81-63 mağlup ayrıldı.

'12 dev'den olimpiyata veda! Yunanistan'a yenildik

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri yarı finalinde Yunanistan'a 81-63 yenilerek turnuvaya veda etti.

İlk periyoda Alperen damga vurdu

Karşılaşmaya 12 dev adam çok iyi başladı. Cedi Osman'ın önderliğinde topu iyi paylaşan ve çok iyi savunma yapan Türkiye, farkı açmayı başardı. İlk periyodun ortasında oyuna giren Alperen Şengün, başarılı performansıyla periyoda damga vurdu. 8 sayı üreten Alperen 5 de ribaunt aldı. 12 dev adam ilk 10 dakikayı 22-8 önde kapadı.

İkinci periyotta sayı bulmakta zorlandık

İkinci periyotta Türkiye top kayıplarıyla başladı. Yunanistan, bulduğu sayılarla farkı 5 sayıya kadar düşürmeyi başardı. Bundan sonra toplanan 12 dev adam Ersan İlyasova'nın köşeden bulduğu üçlükle farkı 30-19 ile çift hanelere taşımayı başardı. Bu dakikadan sonra iki takımda savunmaları sertleştirdi. Maçın son dakikalarında faul çizgisine gitmeyi başaran Yunanistan farkı azalttı. Karşılaşmanın ilk yarısı 34-27 Türkiye önde kapadı. 

Üçüncü periyotta çok kötü oyun

Üçüncü periyoda Türkiye yine top kayıplarıyla ve hücumlardan arka arkaya boş dönerek başladı. Bunu iyi değerlendiren Yunanistan bulduğu 10-0'lık seriyle 37-34 öne geçti.  Mola dönüşü Türkiye ilk sayılarını Melih Mahmutoğlu'nun üçlüğüyle buldu. Türkiye'nin potadan boş dönmesinden yararlanan Yunanistan bu dakikadan sonra üstünlüğü ele aldı ve farkı çift haneli sayılara kadar açtı. Son 2 dakikada 6 sayılık seri bulan Türkiye üçüncü periyottan 51-47 yenik ayrıldı.

Son periyotta direnemedik

Karşılaşmanın son 10 dakikası Furkan Korkmaz'ın köşeden bulduğu üçlükle başladı. Daha sonra Yunanistan bulduğu sayılarla farkı tekrar 11'e çıkardı. Türkiye Furkan Korkmaz'ın çabasıyla ayakta durmaya çalıştı.  Sloukas ve Calathes'in oyuna ağırlığını koymasıyla fark açıldı. son 3 dakikaya 72-54 Yunanistan'ın üstünlüğüyle girildi. Son dakikalarda hata yapmayan Yunanistan karşılaşmadan 81-63 galip ayrıldı.

Yunanistan, Çekya ile oynayacak

Olimpiyat elemelerinde finale çıkan Yunanistan'ın rakibi Çekya oldu. Çekya, diğer grubun birincisi turnuvanın evsahibi Kanada'yı uzatmaya giden maçta 103-101 yenmeyi başardı. iki takim 5 Temmuz pazartesi günü TSİ 02.05'te olimpiyata gitmek sahaya çıkacak. 

Senin için hazırladığımız haberler