Abdulkadir Sünger'in kolundaki aslan dövmesinin hikayesi!

30.12.2021 - 14:17 | Son Güncellenme: 30.12.2021 - 14:26

G.Saray'ı kupa dışına iten Denizlispor'un kalecisi Abdulkadir Sünger konuşulmaya devam ediyor. Bu kez başarılı file bekçisinin kolundaki dövme gündem oldu.

Abdulkadir Sünger'in kolundaki aslan dövmesinin hikayesi!

Denizli’yi son 16’ya taşıyan 21 yaşındaki kaleci Abdulkadir Sünger, bisikletiyle idmana giderken kaza yaptı. Eldivenleri asacaktı, vazgeçti... Aslan dövmeli Abdulkadir, Türkiye’nin gündemine oturdu. İşte o aslan dövmesinin hikayesi...

Türkiye Kupası'nda 5. tur maçında Galatasaray'a karşı Denizlispor'u sırtlayan kaleci Abdulkadir Sünger, o gecenin en çok konuşulan ismi olmuştu. Denizlispor'un genç file bekçisi, Galatasaray karşısında yaptığı kurtarışlar, seri penaltılarda gole çevirdiği atış ve çıkardığı penaltıyla takımına turu getirmişti.

4 yıl önce kaza geçirdi

Tüm dikkatleri üzerine çeken 21 yaşındaki eldivenin 4 yıl önce kariyerinde bir dönüm noktası yaşadığı ortaya çıktı. Denizlispor'un U19 takımındayken idmanlara bisikletle giden Abdulkadir, bir otomobilin çarpmasıyla yaralandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ı şampiyonluktan etmiş
Habere Git

Futbolu bırakmaya karar vermişti

Sol ayağından ameliyat geçiren genç kaleci, bu dönemde futbolu bırakmaya karar verdi ancak antrenörü Remzi Özdemir'in ikna etmesiyle oynamaya devam etti.

Aslan dövmesinin hikayesi

Denizlispor'un U19 takımında kaleyi devralan Abdülkadir, kaleci antrenörü İsmail Güney tarafından A Takım'a alındı ve 2. kaleci oldu. Sabah'ın haberine göre; Çocukluktan beri Galatasaraylı olan ve koluna aslan dövmesi yaptıran Abdulkadir, önceki gece de kurtarışlarıyla zaferde başrol oynadı.

Galatasaray'ı başına bela olması ilk değil!

Kupada Galatasaray'a karşı kalesinde duvar ören Abdulkadir Sünger, geçen sezon da sarı-kırmızılı takımın başına büyük iş açmıştı.

21 yaşındaki file bekçisi, Süper Lig'de sondan bir önceki hafta G.Saray karşılaşmasında Emre Akbaba'nın penaltısını kurtarmıştı. Maç 4-1 Aslan'ın üstünlüğüyle sonuçlansa da sezon sonunda G.Saray, averaj farkıyla şampiyonluktan olmuştu.

3 yılda A Takım'a yükseldi

2016'da Denizli'nin amatör kulübü Sarayköy 26'nın altyapısında futbola başlayan Abdulkadir Sünger'in daha sonra Denizlispor'un altyapısına transferi gerçekleşti.

2017'de U19'a yükselirken, 2020 yılında A Takım kadrosuna katılarak profesyonel oldu. 21 yaşındaki genç eldiven, Ege ekibinde toplamda 10 maçta ter döktü.

Senin için hazırladığımız haberler