Abdullah Avcı: "Futbolda intikam olmaz, hesaplaşma olmaz"

Orhan Gülek
04.05.2024 - 22:04 | Son Güncellenme: 04.05.2024 - 22:08

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, 3-1 mağlup oldukları Samsunspor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: "Futbolda intikam olmaz, hesaplaşma olmaz"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasındaki Karadeniz derbisinde Samsunspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ev sahibi Samsunspor, dolu tribünler önünde oynadığı karşılaşmadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

Kırmızı-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 14. dakikada penaltıdan Taylan Antalyalı, 28. dakikada Mouandilmadji ve 36. dakikada Fernandez (kendi kalesine) kaydetti.

Bordo-mavililerin maçtaki tek golü 32. dakikada Enis Bardhi'den geldi.

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Samsunspor'a 3-1 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

"Oyunu ciddiye almamız lazım"

Performans olarak yetersiz kaldıklarını söyleyen Abdullah Avcı, "Hem oyun olarak hem de bireysel performans olarak çok düşük kaldık. Ligde en yakın rakibine 6-7 puan fark atmamız bile bir şey değiştirmez. Oyunu ciddiye almamız lazım. Biz Samsunspor'un oyununa karşılık veremedik. Oyunları doğru kuramadık, ikinci topları da alamadık. Futbolda bunların hepsi olabilir." ifadelerini kullandı.

"3.'lük şansımızı da devam ettirmeliyiz"

Oynadıkları oyunun doğru olmadığını söyleyen Abdullah Avcı şu sözlerle devam etti:

"İkinci yarı topa sahip olduk ama bu yeterli değil. Doğru oyun yok, şık değil. Rakip hak ettiği bir galibiyet aldı. Biz oyuna ortak olamadık. Kupa maçına daha farklı konsantrasyonla çıkacağız. 3.'lük şansımızı da devam ettirmeliyiz. Bu tabloyu olumluya çevirecek durumumuz var. Samsun bir futbol şehri, atmosfer de etkileyiciydi."

"İntikam olmaz, ölümüne olmaz"

Son olarak futbolun sadece bir oyun olduğunu söyleyen Abdullah Avcı şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

"Topa sahipmişiz ama bu yeterli değil. Doğruları da oynamadık. Bugün itibarıyla doğru oyun yok, şık değil. Rakip hak ettiği galibiyeti aldı. Biz oyuna ortak olamadık. Kupa maçına daha farklı konsantre yüzde yüz olacaktır. Çünkü bir adım sonrası finaldir. Üçüncülük hala cebinde. Bir tanesine 6, diğerine 4 puan fark var. Bunu da devam ettirmek lazım. Çok az maçımız kaldı. Buna odaklanmamız gerekiyor. Bugün güzel bir atmosfer vardı ama intikam olmaz futbolda. Hesaplaşma olmaz futbolda. Futbolda iyileştirme gücü vardır. Dilimizi, üslubumuzu değiştirmemiz gerekiyor. Bugün Samsunspor kazandı tebrik ediyoruz, ligde kaldı. Ama intikam olmaz, ölümüne olmaz, hayatta da olmaz ölümüne. Ama bugün rakip hak etmiştir, tebrik ediyoruz. Biz bundan ne çıkaracaklarımıza bakalım."

Senin için hazırladığımız haberler