Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Fatih Karagümrük maçı yorumu

Akın Ungan
08.05.2024 - 23:10 | Son Güncellenme: 08.05.2024 - 23:19

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fatih Karagümrük'ü 4-0 yenerek finale yükseldi. Teknik direktör Abdullah Avcı maçın ardından açıklama yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Fatih Karagümrük maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzonspor, Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Bordo-Mavili takım rakibini 4-0 yenerek finale yükseldi. Maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

"Bir şey ürettik mi, üretemedik"

Abdullah Avcı, "Taktik konuştuk devre arasında. Oyunun başında planladığımız bir oyun vardı. Bu bazen planlarsın bazen oyuncu buna cevap verir bazen veremez. Bazen cevap verse de karşılığını alamazsın. Biz 1-0 avantajlı olsak da başından sonuna kadar kazanmayı istedik. Özellikle planladığımız baskı yönlendirmeyi yanlış yaptık. Yapamadık. Yapamayınca rakip düzgün ayaklı oyunculardan kurulu ve planları var. Blok kırarak bizim içimize kadar girip kenarda buldular. Bir şey verdik mi vermedik. Bir şey ürettik mi, üretemedik" dedi.

"Tarihte bütün kupaları almış teknik direktör olarak tarihe geçerim"

Avcı, "Devre arasında bu baskının tekrar nasıl olacağını hatırlattık ve bunu da gösterdik. Şiddetli ikinci yarının başındaki bu baskı Bardhi ve Onuachu'dan başlayan ve ikinci topu alıp ondan sonra da topa sahip olup ve diyogonellerdi. İlk sekiz dakikada bunun resmini ortaya çıkartmaya başladık. Hatta golden evvel de kaçırdık. Sonrasında da gol. Disipline sadık kaldık, buna devam ettiler. Oyunun her anını doğru oynamak gerekiyor. Bazen karşılığını alırsın bazen alamazsın. 3-0 ve 4-0 olmasına rağmen oyundaki disipline devam ettiler. Bu benim için sevindirici. Harika bir ikinci yarı bence. Bazen yeterli oluyoruz bazen olmuyoruz. Şu an itibarıyla kupada finalde ve ligde de üçüncü sıradayız. Önümüzdeki sezon için çalışmalarımız var. Daha hızlanan daha baskılı oynayan, vazgeçmeyen Trabzonspor olacaktır. Şimdi kupayı bırakacağız finali daha sonra konuşacağız. Şimdi hafta sonu oynayacağımız bir İstanbulspor maçı var. Kafamızı o maça çevireceğiz. Finalin de keyfini çıkarmak istiyoruz. Allah rahmet eylesin Ahmet Suat Özyazıcı bütün kupaları almış bir teknik direktör Trabzonspor tarihinde. Benim de üçüncü finalim olacak. Bu tarihte bütün kupaları almış teknik direktör olarak tarihe geçerim. 9 kere kupayı almış Türkiye'nin büyük ve güçlü takımı Trabzonspor kupayı müzesine götürecektir. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum. Karagümrük'e de başarılar diliyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Olimpiyat'ta Karadeniz fırtınası! Trabzonspor finalde...
Habere Git

"Onuachu'da çok önemli bir şey yok"

Paul Onuachu'nun durumu hakkında konuşan Avcı, "Onuachu'da çok önemli bir şey yok. Hafta sonuna kadar hazır olur diye düşünüyoruz. Umut da iyi performans sergiledi. 2 sene evvelin gol kralı. Trabzonspor'da oynamak başka hedefi olan başka takımlarda oynamak başka. Bunu küçümsemek için söylemiyorum. Baskısı olan yerde oynamak kolay değildir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler