Eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar'ı Premier Lig Takımları Transfer Etmek İstiyor

Akın Ungan
17.02.2022 - 15:26 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 15:42

Eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, Afrika Uluslar Kupası'nın ardından Premier Lig'de West Ham, Leicester City ve Newcastle United tarafından transfer edilmek isteniyor.

Eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar'ı Premier Lig Takımları Transfer Etmek İstiyor

Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar, Kamerun Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda gösterdiği performansla birçok Avrupa devinin radarına girmeyi başardı. Son olarak Aboubakar ile Premier Lig ekiplerinin ciddi şekilde ilgilendiği öğrenildi.

Kupanın gol kralı oldu

2021 yazında Beşiktaş'tan ayrılarak Suudi Arabistan takımlarından Al-Nassr ile sözleşme imzalayan Vincent Aboubakar, 16 karşılaşmada 5 gol, 3 asist kaydetti. Kamerun Milli Takımı ile ev sahibi oldukları Afrika Uluslar Kupası'nda sahne alan golcü oyuncu, 9 kez rakip fileleri havalandırarak turnuvanın gol kralı olmayı başardı.

Premier Lig bir hayal

Turnuvadaki performansıyla adından söz ettiren Kamerunlu golcü, birok takımın radarına girdi. Premier Lig ekiplerinin ciddi şekilde ilgilendiği bilinirken, son olarak bu takımların arasına Newcastle United da dahil oldu. Aboubakar'ın ise Premier Lig hayalinin olduğu ve Ada'ya gitmeye sıcak baktığı kaydedildi. Golü oyuncu daha önce Marca'ya verdiği demeçte, Premier Lig'de bir deneyim yaşamak adına hevesli olduğunu söylemişti.

Premier Lig'den 3 takım

Kick442'nin haberine göre Vincent Aboubakar ile Premier Lig'den 3 kulüp ilgileniyor. Bunlar West Ham, Newcastle ve Leicester City.

Aboubakar'ın kariyeri

Beşiktaş ile 2 lig şampiyonluğu 1 de Türkiye Kupası'nı kazanan Vincent Aboubakar, futbola ülkesinin Cotonsport takımında başladı. Aboubakar, Valenciennes FC, FC Lorient, FC Porto ve Beşiktaş'ın ardından Al-Nassr FC ile anlaşma sağladı.

Beşiktaş ile 35 gol

Toplam 3 kupa bulunan Beşiktaş kariyer boyunca 67 karşılaşmada forma giyen Vincent Aboubakar, bu maçlarda 35 kez rakip fileleri havalandırırken, 9 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

125 maç ile en fazla mücadeleye Portekiz devi Porto ile çıkan Kamerunlu golcü, burada 58 gol, 16 asist kaydetti. Kariyeri boyunca toplam 331 mücadelede süre alan Milli oyuncu, 131 kez gol sevinci yaşadı ve 45 defa son pası vermeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler