Eski Beşiktaşlı Aboubakar'dan Salah'a: ''Bende yaparım''

Ali Bozkurt
08.11.2022 - 13:42 | Son Güncellenme: 08.11.2022 - 13:49

Bir dönem Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar, Mohammed Salah’a yaptığı eleştrilere devam etti. Golcü oyuncu açıklamasını yenileyerek medyan okudu. Detaylar...

Eski Beşiktaşlı Aboubakar'dan Salah'a: ''Bende yaparım''

AJANSSPOR HABER

Eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar, Mohammed Salah’a yaptığı eleştrileri dünya basınında tartışma konusu oldu. Fransız yayın organı 90FootballFR’ye bir röportaj veren Kamerunlu golcü Liverpool’un yıldızın futbolundan etkilenmediğini söyledi. Detaylar...

“O ne yapıyorsa bende yapabilirim” 

Kendisinin Salah’ın yaptıklarını yapabilecek kapasitede olduğunu söyleyen Aboubakar “İnsanların Salah’a olan bakış açılarını anlıyorum. Premier League’in en iyi bitiricilerinden biri. Bu tarz bir isme karşı fikirlerinizi benim gibi dile getirirseniz, insanların çok fazla tepki gösteriyor. Fakat insanlar sevmese de bunlar benim düşüncem. Yine söylüyorum, Salah’ın oyunu beni etkilemiyor. Bana kalırsa onun yaptıklarının aynını yapabilirim. Kariyerimde hiçbir zaman onun gibi  büyük kulüplerde oynama fırsatı bulamadım.” dedi. 

Daha önce de eleştirmişti 

Yılın ilk periyodunda Kamerun ve Mısır’ın oynayacağı Afrika Uluslar Kupası maçı öncesinde de eleştrilerini Salah’a yönelten 30 yaşındaki golcü “Salah’ın yaptıkları beni pek etkilemiyor. Açıkca fikrimi söylüyorum çünkü ben dürüst bir insanım. Olaylara farklı bir açıdan bakıyorum. Eğer beni etkileseydi, etkilendiğimi söylerdim. İyi bir oyuncu, çok gol atıyor ama oyun içinde üretken değil. Premier League’de güzel işler yapıyor ama yıllardır iyi oynayan Liverpool’un bir parçası. İyi bir oyuncu ama Mbappe ayarında değil.” demişti.

Liverpool ile kazanmadık kupa bırakmadı 

2017 yılında Roma’dan Liverpool’a transfer olan Mısırlı kanat oyuncusu, kulüpte geçirdiği 5,5 yıllık periyotta adını kulüp efsaneleri arasına yazdırmayı başardı. Salah, Liverpool’un 2020’de 30 yıl sonra kazandığı Premier League şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı. Mısırlı 2019’da Totthenham karşısında oynanan ve 2-0 kazanılan Şampiyonlar Ligi Finali’nde de takımının ilk golünü kaydetmişti. Premier League’de 2017-18 sezonun oyuncusu seçilen 30 yaşındaki kanat, İngiltere’de 3 kez de gol kralı oldu. Yıldız oyuncu 2017-2018'de iki sezon üst üste Afrika’da yılın futbolcusu seçilmişti.

İlgini Çekebilir
Sergen Yalçın, Aboubakar'ı ifşa etti
Habere Git

Beşiktaş’ta şampiyonluğun formülü Aboubakar 

30 yaşındaki Kamerunlu golcü kariyerinde ayrı ayrı iki sezonda Beşiktaş forması giydi. 2016-2017 sezonunda siyah beyazlıların Porto’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Aboubakar, Süper Lig’de çıktığı 27 maçta 12 gol, 4 asist yaparak şampiyonluğa katkı sağlamıştı. Sonrasında Portekiz ekibinden bonservisi alınamayan golcü ayrılıktan 3 sezon sonra sakatlıklarla düşüşe geçmiş kariyerini yeniden Beşiktaş ile birleştirdi. Şüpheyle başlayan ikinci Beşitaş dönemini de Sergen Yalçın yönetiminde şampiyonlukla noktalayan Kamerunlu, o sezon Süper Lig’de 15 defa rakip fileleri sarstı.

Şaibeli şekilde ayrıldı 

Vincent Aboubakar’ın Beşiktaş’tan son ayrılığı büyük soru işaretlerine neden olmuştu. Sözleşmesindeki maddenin etkinleşmesine yalnızca bir maç kalan Kamerunlu, sezonun son 8 maçında sakatlık dolayısıyla forma giymemişti. Geçtiğimiz günlerde Candaş Tolga Işık’ın sunduğu “Az Önce Konuştum” programına katılan Sergen Yalçın, oyuncunun o dönem sakatlığının abartıldığı kadar ağır olmadığını düşündüğünü söylemişti.

Talisca ile beraber oynuyor 

Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr’ın fomrasını bir diğer eski Beşiktaşlı Anderson Talisca ile birlikte terleten Vincent Aboubakar bu sezon 8 maçta 2 kez gol buldu. Talisca ise 6 maçta 6 kez fileleri sarstı. Saudi Pro League’de 8 maçta 19 puan toplayan Al Nasr 2. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler