Fenerbahçe Vincent Aboubakar ile Büyük Ölçüde Anlaştı! Transfer İmzaya Kaldı

Akın Ungan
15.12.2022 - 10:10 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 10:36

Daha önce eski Beşiktaşlı santrfor Michy Batshuayi'yi kadrosuna katan Fenerbahçe, Vincent Aboubakar ile anlaştı. Transfer imzaya kaldı. İşte detaylar.

Fenerbahçe Vincent Aboubakar ile Büyük Ölçüde Anlaştı! Transfer İmzaya Kaldı

Sezon başında Jorge Jesus'un göreve gelmesi ile büyük bir çıkışa geçen Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nin zirvesine yerleşti. Sarı-Lacivertli takım, 2022 Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada transfer çalışmalarına başladı. Ali Koç yönetimi, bir süredir takipte bulunulan Vincent Aboubakar ile temaslarını arttırdı.

Fenerbahçe, Aboubakar ile büyük ölçüde anlaştı

Akşam'da yer alan habere göre eski Beşiktaşlı santrfor, Fenerbahçe formasını sırtına geçirmeye hazırlanıyor. Daha önce Beşiktaş ile geçirdiği iki sezonda da şampiyonluk yaşayan Vincent Aboubakar, Sarı-Lacivertliler ile büyük ölçüde anlaşma sağladı.

Aboubakar tamam, sıra Al Nassr'da

Fenerbahçe, Al Nassr'da forma giyen Vincent Aboubakar için Suudi Arabistan temsilcisi ile temasa geçecek. Ali Koç yönetiminin Al Nassr ile el sıkışması durumunda Kamerunlu golcü Sarı-Lacivertliler'e katılacak. Aboubakar bu sezon Suudi ekiple çıktığı 8 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'yu yedek bıraktı, gidiyor! Yeni hoca adayı Jesus...
Habere Git

Fenerbahçe'nin planı kiralama formülü

Fenerbahçe, Al Nassr'da 1,5 yıl daha sözleşmesi bulunan Vincent Aboubakar için satın alma opsiyonuyla kiralama teklifi götürmeye hazırlanıyor. Suudi Arabistan takımının bu teklifi kabul etmesinin, yapacağı bir başka transfere bağlı olduğu ifade edildi.

Katar'da mücadele etti

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Kamerun forması ile yer alan Vincent Aboubakar, kaptanlığını yaptığı Afrika temsilcisinde 2 gol 1 asist kaydetti. Kamerun, mücadele ettiği G Grubu'nu Brezilya ve İsviçre'nin gerisinde kalarak, 3. sırada tamamladı.

Brezilya'ya gol attı, formasını çıkardı... Kırmızı gördü!

Aboubakar, grup aşamasının son maçında Brezilya'ya karşı 90+2'de gol attı. 81. dakikada gördüğü sarı kartı unutarak sevinç sırasında formasını çıkaran golcü, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek, oyun dışında kaldı. Takımını 10 kişi bırakan Aboubakar bu hareketiyle Dünya Kupası gündemine yerleşirken, eleştiri topladı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın planı belli! Hedef Fenerbahçe'nin yıldızı...
Habere Git

Beşiktaş'ta 3 kupa kazandı

Vincent Aboubakar, Beşiktaş ile 2017/18 ve 2021/21 sezonlarında mücadele etti. Kamerunlu futbolcu Siyah-Beyazlı formayı giydiği 2 sezonda da şampiyonluk yaşadı. 2 kez Süper Lig şampiyonu olan Aboubakar, 2020/21'de Süper Lig'in yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nı da kazandı.

Olaylı ayrıldı

Beşiktaş'ta geçirdiği son sezonda olaylı ayrılan Vincent Aboubakar'ın, sakatlığı olmamasına rağmen son hafta maçlarına sakatlık bahanesiyle çıkmadığı iddia edildi. Dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın, daha sonra yaptığı açıklamada Aboubakar ile yaşadığı anıyı anlattı.

"Ne oldu ya, vuruldu mu bu dedim"

Yalçın, "Sivas'a maça gittik. Aboubakar sakattı, buna baskı yaptılar oyna diye. Bu da 'Tamam ben oynayacağım kendimi riske atacağım' falan dedi. Maç başladı, zaten hiçbir şey yapmıyor. Depar bile atmıyor, koşmuyor. Çok rutin oynuyor. Dakika 44'e falan geldi, bir pozisyon oldu bu kendini yere attı 'Aah!' diye bağırmaya başladı. 'Ne oldu ya, vuruldu mu bu?' dedim. Benim maçta çapraz bağlarım falan koptu. Böyle bir acı hissetme modeli yok" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler