Aboubakar'dan Beşiktaş'a 115 milyonluk çalım!

08.06.2021 - 23:01 | Son Güncellenme: 09.06.2021 - 12:32

Al Nassr'a transfer olan Vincent Aboubakar ne kadar kazanacak? Aboubakar'ın Beşiktaş'taki maaşı ve Al Nassr'daki maaşı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Aboubakar'dan Beşiktaş'a 115 milyonluk çalım!

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağı tartışılan Vincent Aboubakar, Suudi Arabistan'ın Al Nassr Kulübü'ne imza attı. Kamerunlu golcü 3 yıl karşılığında bir servet kazancak: 20 milyon Euro! Aboubakar, geçen sezon Beşiktaş'tan 1.5 milyon Euro kazanırken, yeni sözleşmeyle yıllık kazancını 6.6 milyon Euro'ya yükseltti.

30 maç şartıyla imzayı attı

Aboubakar, Arabistan'a bedelsiz giderken Beşiktaş'ı 11 milyon Euro'dan yani 115 milyon liradan da etti! Nasıl mı? Aboubakar, geride kalan sezonun başında Beşiktaş ile 1+1+1 yıllık şeklinde opsiyonlu bir sözleşme imzaladı. Buna göre, Aboubakar bu sezon 30 maç oynasaydı, sözleşmesi otomatikman uzayacaktı.

30 maç kriterinin yanı sıra sözleşmede 11 milyon Euro'luk bir çıkış maddesi de yer alıyordu. Yani sözleşmesinin otomatikman uzaması halinde ve diğer yandan kendisine başka bir kulüpten teklif gelmesi halinde Aboubakar'ın 11 milyon Euro bonservis bedeli getirmesi gerekiyordu. Ancak, 29 yaşındaki golcü, 29 maçta kalınca sözleşmesi otomatikman uzamadı ve böylece bedelsiz gitme olanağı da oluştu.

Her şey o maçta başladı

Toplamda 28 maç oynadıktan sonra Kamerun Milli Takımı'na giden Aboubakar'ın, Ruanda maçının sonunda sakatlandığı açıklandı. Bu sakatlık "Sözleşmesini yenilemek için sakatlığı bahane ediyor" tartışmalarına neden oldu. Bu iddialar artınca Aboubakar, Sivasspor maçında sahaya çıktı. Ancak sadece 45 dakika sahada kaldı ve sonrasında hiç oynamadı. Aboubakar "30 maç şartını sakatlanınca öğrendim" dese bile, pek ikna edici bulunmadı. Onun yokluğunda Beşiktaş, şampiyonluk yarışında çok büyük sıkıntılar çekti ama buna rağmen mutlu sona ulaştı.

Talisca planlarına ortaya koymuştu aslında!

Şampiyonluk kutlamaları sırasında Beşiktaş'ta devam etmek istediği yönünde mesajlar verse de menajeri kapıyı 3 milyon Euro'dan açtığı için Beşiktaş'ta devam etmesi fiilen imkânsızlaştı. Siyah - beyazlı kulübün mali olanaklarını bilen Aboubakar, adeta reddedileceğini biliyordu ve sonunda sezonun son bölümünde çıkan dedikoduları doğrularcasına yüksek bir kontrat karşılığı Arap ligine gitti. Anderson Talisca'nın Aralık 2020'de Aboubakar ile fotoğrafını paylaşım "Yakında birlikteyiz" diye yazdığı mesaj da oyuncunun planlamasını çok önceden yaptığını ortaya koyuyor. O gün siyah - beyazlılar Talisca'nın Beşiktaş'a geleceğini düşünürken, şimdi o ve Aboubakar Al Nassr'da buluştu!

İki kez geldi, şampiyon yaptı gitti

Vincent Aboubakar, 2016-17 sezonunda da Porto'dan kiralık olarak Beşiktaş'a geldi. 3.3 milyon Euro yıllık ücret karşılığında oynayan oyuncu, 38 maçta 19 gol atıp 9 da asist yaptı. Aboubakar, Şenol Güneş yönetimindeki takımda Cenk Tosun ile birlikte iyi bir ikili oluşturup şampiyonlukta pay sahibi oldu.

Sakatlanırsa 40 bin Euro ödeyecekti

Geçirdiği ağır sakatlıklar nedeniyle alıcısı çıkmayan Aboubakar ile Beşiktaş, 2020-21 sezonun başında şartlı bir sözleşme yaptı. Buna göre Aboubakar, kronik sakatlığından ötürü maç kaçırırsa, Beşiktaş'a maç başı 40 bin Euro ödeme şartını kabul etti. Ama onu 29 maçta tutan sakatlık, kronik sakatlığı değil yeni sakatlığı oldu! Sezonun büyük bölümünde önemli bir performans ortaya koyan Aboubakar toplam 29 maçta 15 gol ve 5 asistli bir performans ortaya koydu. Aboubakar, Kara Kartal'a ikinci gelişinde de şampiyonluk yaşadı ve ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler