Adem Büyük'ün 100'ü Fener'le güldü

12.12.2020 - 19:32 | Son Güncellenme: 12.12.2020 - 19:39

Yeni Malatyaspor'un golcü futbolcusu Adem Büyük, Fenerbahçe'ye karşı ilk kez gol attı. Süper Lig'in 12. haftasında Yeni Malatyaspor deplasmanda Fenerbahçe'nin konuğu oldu. Sarı lacivertli takıma karşı 16 kez sahaya çıkan Adem Büyük, kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye karşı gol atma başarısı gösterdi. Geçen sezon Galatasaray'ın formasını giyen Adem Büyük hakkındaki detaylar...

Adem Büyük'ün 100'ü Fener'le güldü

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

Süper Lig'de 12. hafta maçında Yeni Malatyaspor deplasmanda Fenerbahçe'nin konuğu oldu.

Doğu Anadolu ekibinde Adem Büyük, mücadelenin 9. dakikasında penaltıdan gol perdesini açan isim oldu. Kariyerinde daha önce Galatasaray ve Kasımpaşa gibi takımların da formasını giyen Büyük, 16 kez Fenerbahçe'ye rakip oldu. Adem Büyük, bu penaltıyla ilk kez Fenerbahçe'ye karşı gol atma başarısı gösterdi. (GALATASARAY'IN ADEM BÜYÜK PİŞMANLIĞI HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Fenerbahçe ağlarını ilk kez sarsan Adem Büyük için bu golün bir başka anlamı daha var. 33 yaşındaki futbolcu kulüp takımlarıyla çıktığı resmi maçlarda 100. golünü kaydetmiş oldu.

Adem Büyük'ün kariyeri

Adem Büyük futbola Artvin Hopa'nın altyapısında başladı. Daha sonra Beşiktaş'ın altyapısına transfer olan Adem Büyük bir süre sonra Zeytinburnuspor'a geçti.

Sonrasında sırasıyla Sebatspor, Altay, Manisaspor, Boluspor, Mersin İdman Yurdu'nun formasını giyen Büyük, 2012 yılında Kasımpaşa'ya transfer oldu.

5 sene sonra Yeni Malatyaspor'a transfer olan Adem Büyük istikrarlı performansıyla birlikte 2019 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'ın 1 sezon formasını giyen Adem Büyük, 34 maçta 11 gol atıp 1 de asist yaptı. Sezon sonunda kendi isteğiyle Yeni Malatyaspor'a transfer olan Adem Büyük bu sezon 10 maçta 4 gol atıp 1 de asist yaptı.

Kariyerinde 338 maça çıkan Adem Büyük 100 gol atıp 38 de asist yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler