Adil Gevrek açıkladı! İşte Tetteh'in maliyeti!

06.10.2020 - 15:04 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 15:23

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor'da başkan Adil Gevrek, Antalyaspor'dan yapılan 'maça akreditesiz seyirci alındığı' açıklamasına cevap verdi. Başkan Gevrek, Tetteh, Wallace ve Olcay Şahan transferlerinin detaylarını anlattı.

Adil Gevrek açıkladı! İşte Tetteh'in maliyeti!

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Adil Gevrek, "Geçtiğimiz sezon kötü bir dönem geçirmiştik. Yaz transfer döneminde 17 transfer yaptık. Genç, karakterli ve kariyerli futbolcuları kadromuza kattık. Milli aradan sonra daha da iyi olacağımızı düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bu hafta ligdeki ilk galibiyetimizi aldık. Ligin ilk 3 haftalık sürecinde aldığımız mağlubiyetler eksiklerimizi ortaya çıkardı. Stoper pozisyonunda bu sezon sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Antalyaspor'u 1-0 yendik fakat farklı galibiyet olabilirdi, iyi bir takıma karşı 3 puan aldık. Antalyaspor maçındaki 3 puan bizim için çok önemli bir moral oldu. Çünkü uzun zamandır kazanamayan bir takımdık." dedi.

"Tetteh'in maliyeti 1 milyon 150 bin Euro"

Tetteh, Wallace ve Olcay Şahan transferlerinin detaylarıyla ilgili olarak ise Gevrek, "Tetteh'in satın alma opsiyonu 4 milyon Euro. Fakat bu opsiyon zorunlu değil. İnşallah takımımızda katkı sağlar ve bu transferden ücret kazanabiliriz. 650 bin Euro kiralama bedeli, oyuncu ise 500 bin Euro kazanacak. Tetteh'in toplam maliyeti ise 1 milyon 150 bin Euro. Wallace'nin bonservisinin yarısını aldık. Şu anda bizim oyuncumuz Wallace'nin ikinci satışından Lazio'nun kazanacağı bedel ise yüzde elli. Olcay Şahan ile de maç başı ağırlıklı bir sözleşme imzaladık." ifadelerini kullandı.

Antalyaspor'a cevap: "Tribünde amigo yoktu, olabilirdi de"

Antalyaspor'dan yapılan 'maça akreditesiz seyirci alındığı' açıklamasına ise Adil Gevrek, "Antalyaspor önemli bir kulüp. Antalyaspor'da sevdiğimiz dostlarımız da var. Bu açıklama biraz talihsiz oldu. Tribünde listede ismi olan kişiler vardı, ismi olmayan kimse yoktu. Tribünde 118 kişi olabiliyor. Bunların 15 tanesi yöneticiydi. Birkaç kişinin takımını desteklemesine amigo demişler. Emniyet ve TFF yetkilileri tek tek isimleri sorgulamışlar ve problem olmamış. Tribünde hakkınız varsa oradaki insanların taraftar olması, esnaf olması fark etmez. Tribünde amigo yoktu, olabilirdi de. Bu konuyla ilgili bir yasa var mı? Geçen sezon pandemi sürecinde gittiğimiz deplasmanlarda 500-600 tane taraftar vardı. Biz bunları gördük, fotoğraflarını da çektik. Antalyaspor bu deplasmanlara galiba gitmedi." cevabını verdi. 

"Yayıncı kuruluşun indirim talebi doğru değil"

TFF'den geçtiğimiz hafta ödeme geldiğini söyleyen Gevrek, "TFF'den geçtiğimiz hafta 300-350 milyon TL civarında bir ödeme geldi. Bu ödeme bir avanstı, 21 takıma dağıtıldı. Yayıncı kuruluş ödemelerinde indirim istiyor. Fakat ben bunu doğru bulmuyorum. Ortada bir sözleşme var. Pandemi döneminde yayıncı kuruluşun geliri azalmadı, aksine daha fazla para kazanması lazım. Böyle bir durumda indirim talebi doğru değil. Bu saatten sonra sözleşmeyi değiştirmek doğru değil. Yayıncı kuruluş mevcut sözleşmesinde indirim yaparsa kulüplerimiz yara alır. Kulüpler Birliği olarak bu konuda tavrımızı ortaya koyduk." açıklamasında bulundu.

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 4. haftasında Antalyaspor'u Tetteh'in attığı golle 1-0 mağlup etti ve ligdeki ilk galibiyetini aldı.  

Senin için hazırladığımız haberler