Spor yazarlarından Beşiktaş yorumu

Akın Ungan
14.04.2024 - 10:54 | Son Güncellenme: 14.04.2024 - 11:07

Süper Lig'de Beşiktaş, Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Teknik direktör Fernando Santos, bu maçın ardından görevinden alındı. Spor yazarları gelişmeleri değerlendirdi.

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumu

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 32'inci haftasında Beşiktaş, Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Samsunspor beraberliğinden sonra Hasan Arat yönetimi, beklenen performansı göremediği teknik direktör Fernando Santos ile yollarını ayırdı. Spor yazarları, Beşiktaş - Samsunspor maçını değerlendirdi.

"Klasik Beşiktaş"

Erman Toroğlu: "Klasik Beşiktaş… Maça gelen bu kadar vefakar seyirciye yazık. Helal olsun seyirciye. Fazla bir şey görmeyeceğini bile bile para verip tribüne geliyorlar. İşte taraftar demek bu demek"

"İlk kez uyku hapı etkisi yaratmadı"

Ali Ece: "Uzun zaman sonra ilk kez bir Beşiktaş maç performansı uyku hapı etkisi yaratmadı. Daha önceki Santos dönemi puan kayıplarındaki gibi ezbere topun arkasında bekleyen 4-2-3-1 yerine Gedson’un tek çapa olarak görev aldığı 4-1-4-1 formasyonuyla Beşiktaş daha baskılı ve proaktif oynadı"

Levent Tüzemen: "Beşiktaş oyunun hakimiydi, hücuma etkili çıktı, Semih'in fırsatçılığı ve tek vuruş kalitesiyle golü buldu. Muleka, Rashica ve Muçi ile gol yollarında bulduğu fırsatları kolay harcadı. Ghezzal etkisizdi. Fernandes müthiş çalıştı. Samsunspor skor olarak geriye düştü ama temposunu düşürmedi ve Beşiktaş'ın üzerine cesaretle gitti. Oysa Portekizli bu 4'lü forvet hamlesini Emre'nin 68'de attığı gol sonrası yapmalıydı"

"Durum maalesef bu!"

Cem Dizdar: "Oyunun ilk devre boyunca hakimi Beşiktaş gibi görünse de pozisyon riskleri açısından durum pek de öyle değildi! Evet, Beşiktaş attığı tek golün dışında goller bulabilirdi belki ama kalecileri Mert Günok’un kurtardıkları ya da kurtarmasına gerek kalmadan kale yakınından dışarı giden Samsun hücumlarını da göz ardı etmemek gerek"

"Ülke ortalamasında bir maç daha geride kaldı. VAR’a ya da sahaya yabancı hakem getirilse de ’Beşiktaş kontratak oynamaz’ denilse de onca hoca değiştirilse de durum maalesef bu!"

"Yüksek bonservis ödenen oyuncuların oturması çok garip"

Ercan Taner: "Semih oyunda kendini gösterince golünü atıyor. Golü hissetmesi, topun kendisine gelebileceğini hesaplaması ve duvar paslarına yatkınlığı ile her an sonucu değiştirebilecek bir yetenek olduğunu yine gösterdi rahat gol vuruşunu yaparken"

"Al-Musrati’de problem yok herhalde. Yüksek bonservis ödenen oyuncuların yedek kulübesinde oturması çok garip. Santos antrenman temposundan memnun olmayabilir veya sakatlık riski halen devam ediyor olabilir kendisinin"

"Beşiktaş yönetimi biraz daha bekleseydi 'Titanic' izletecekti..."

Bülent Timurlenk: "Necip Uysal, 2011-12 sezonunda 29 maça 11 başlamıştı. 12 yıl aradan sonra dün sahaya 30. kez ilk 11'de çıktı ve kariyer rekorunu kırdı"

"Türkiye Kupası çantada keklik değil ve Trabzonspor'un kaybettiği haftada 4 maçtır kazanamayan Beşiktaş galibiyete "Yakın" olan taraftı…"

"Fernando Santos son 12 dakikayı 4 santrforla oynadı. Sadece bu tercihi bile Beşiktaş'ın başında olmaması için yeterli sebepti. Futbol böyle bir oyun değil, bunu Santos da biliyor ama umurunda değil... Çünkü adını baştan 'Godfather' koydukları film kopmuş... Beşiktaş yönetimi biraz daha bekleseydi 'Titanic' izletecekti..."

Senin için hazırladığımız haberler