Ajansspor duyurmuştu: eski Fenerbahçeli, Samsunspor’da

Aleyna Gürgen
13.09.2023 - 19:37 | Son Güncellenme: 13.09.2023 - 20:30

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Belçikalı takım KVC Westerlo’dan Muhammed Gümüşkaya’yı transfer ettiğini duyurdu. İşte detaylar...

Ajansspor duyurmuştu: eski Fenerbahçeli, Samsunspor’da

AJANSSPOR HABER

Samsunspor yeni bir transfere daha imza attı. Belçika’da KVC Westerlo forması terleten 22 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya, 1 yıllık geçici transfer sözleşmesi ile Karadeniz ekibine katıldı. 

Gümüşkaya resmen Samsunspor’da

Ajansspor’dan Koray Geçgel geçtiğimiz günlerde Samsunspor’un eski Fenerbahçeli Muhammed Gümüşkaya ile imza aşamasına geldiğini paylaştı. Karadeniz ekibi ise bugün Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla Gümüşkaya’nın transferini resmen açıkladı. Samsunspor 22 yaşındaki yeni oyuncusunu yayınladığı özel bir video ve “Samsunspor Ailemize Hoş Geldin Muhammed Gümüşkaya!” açıklaması ile duyurdu.

Eski Fenerbahçeli ile sözleşme 1 yıllık

Belçika'ya transfer olmadan önce Fenerbahçe forması giyen Muhammed Gümüşkaya yeniden Türkiye'ye dönüyor. Samsunspor'a transfer olan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Karadeniz ekibi ile 1 yıllık geçici transfer sözleşmesi imzaladı. 

11 yıllık hasret son buldu

Samsunspor geçtiğimiz aylarda Spor Toto 1. Lig'de 2022-23 sezonunun bitmesine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Süper Lig'e yükselen Karadeniz ekibi 11 yıllık hasretine şampiyonlukla son verdi. 

Umutla gidip umutsuz döndüler

Büyük umutlarla yurt dışına giden bazı genç futbolcular Avrupa'da hayal kırıklığı yaşadı. Muhammed Gümüşkaya geçtiğimiz yıl 500 bin Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe'den Belçikalı takım Westerlo'ya katıldı. Geçtiğimiz sezon Belçikalı takım için 17 maçta sahaya çıkan Gümüşkaya 1 kez fileleri havalandırmayı başardı. Belçika'da aradığını bulamayan genç futbolcu şimdi ise Samsunspor ile imzaladığı 1 yıllık geçici transfer sözleşmesiyle Türkiye'ye dönüyor.

Muhammed Gümüşkaya gibi Avrupa'da aradığını bulamayan bir diğer genç futbolcu ise Mustafa Kapı oldu. 21 yaşındaki genç futbolcu 2020'de Galatasaray U19'dan 300 bin Euro bonservis bedeli ile LOSC Lille B'ye katıldı. Fransız takımdan 2022'de ayrılan Kapı, bonservis bedeli olmadan Adana Demirspor'a transfer oldu. 

Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde performansı dikkat çeken Emirhan İlkhan da yüzünü Avrupa'ya dönen futbolculardan oldu. 2022'de 4,9 milyon Euro bonservis ile Kartal'dan ayrılarak İtalyan ekip Torina'ya katılan İlkhan ilk olarak 2023'te Sampdoria'ya daha sonrasında ise Başakşehir'e kiralandı. İlkhan'ın kiralık dönemi 2024'te sona erecek. 

Ömer Faruk Beyaz, 2021'de Fenerbahçe'den ayrılarak bedelsiz olarak Stuttgart'a transfer oldu. 2022'de bir diğer Alman kulübü FC Magdeburg'a kiralanan Beyaz geçtiğimiz haftalarda ise Hatayspor'a kiralandı. 20 yaşındaki genç futbolcu 2024'te kiralıktan dönecek. 

Senin için hazırladığımız haberler