Ali Koç'tan TFF açıklaması: "İsim vermeyeceğim ama..."

Aleyna Gürgen
16.04.2024 - 20:10 | Son Güncellenme: 17.04.2024 - 00:20

Süper Lig devi Fenerbahçe'nin Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF'deki seçim gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Ali Koç'tan TFF açıklaması: "İsim vermeyeceğim ama..."

Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri bugün yapılan toplantıda bir araya geldi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ise gerçekleşen toplantının ardından konuşuyor. 

"Tek gündemimiz vardı, o da TFF'nin seçim tarihi"

Toplantı sonrası konuşan Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı'nda gündemin TFF'deki seçim tarihi olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Tek gündemimiz vardı. O da TFF'nin seçim tarihi. Hem fikir olduğumuz bir konu Türk futbolunun menfaati için seçimlerin en kısa zamanda yapılması. Bunun için muhtelif yöntemler var. Hukuken bunun 2 yöntemi var. İmza toplamayla yaptığımızda tarih Haziran'ın 3'üncü haftasına geliyor. Ama en en erken Haziran'ın başı olması için TFF'nin kendi iradesiyle alacağı karar sonucu bunun mümkün olduğu ifade edildi"

"Haziran başını talep ediyoruz"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Yeni sezon yapılanması ve yeni gelecek federasyonun yönetim kurulunun elini kolunu bağlaması açısından uygun olmayacağını düşündüğümüz için Haziran başını talep ediyoruz. Bu konuda fikir birliği var. Yöntem farklılığı var. Diyalogla yapalım, diyalog ve imzayla yapalım gibi değişik düşünceler var."

"Yeni federasyonun önünün daha açık olacağını düşünüyoruz"

Açıklamalarında seçin için en çabuk  yapılma süresini belirten Ali Koç "TFF iradesiyle yapılacak seçimin en çabuk yapılma takvimi 22 gün. Bugünden hareket edersek mevcut seçimin bitiminden hemen sonra seçimin yapılması söz konusu. Bu şekilde yeni federasyonun önünün daha açık olacağını düşünüyoruz." dedi.

"Haziran için seçim isteyeceğiz"

Kulüpler Birliği'nin seçim için seçim isteyeceğini belirten Koç bu konuda "Kulüpler Birliği olarak birlikte hareket etme kararı aldık. Haziran için seçim isteyeceğiz. Aramızda bir heyet oluşturduk. O heyet TFF'yi ziyaret ederek burada aldığımız kararları kendilerine aktaracak. İmza toplama süreci de devam edecek. Ciddi bir rakama geldik. Bayram olmasaydı imzalar şu ana kadar toplanmıştı." ifadelerini kullandı. 

"İsim vermeyeceğim ama..."

TFF'den yöneticilerin alt lig ekipleri ile temasa geçtiğinin altını çizen Ali Koç bu konuda şunları söyledi: "Aramızda bir konuda rahatsız olan bazı kulüplerimiz var. İsim vermeyeceğim ama TFF yöneticilerinin özellikle alt lig kulüplerini arayarak 'Size şöyle yapacağız, maddi açıdan destek olacağız' gibi konuşmalar yapmasını son derece yadırgadığımızı belirtmek istiyorum. TFF'nin bir yönetim kurulu üyesinin kulüpleri arayıp menfaat sağlayarak imza vermeyin demesini yadırgıyoruz. Doğru olanın da bu arkadaşımızın istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz."

"İmza verenler, vermeyenler gibi bir ayrıştırma yok"

Konuşmasında "Şu an 14 kulüp var, 6 kulüp bugün toplantıya katılamadı. Tüm yöntemleri deneyeceğiz." diyen Ali Koç daha sonrasında ise "İmza verenler, vermeyenler gibi bir ayrıştırma yok. İşin yöntemi konusunda farklı düşünenler var ama herkes aynı hedefi istiyor." dedi.

"Mevcut başkanımızın aday olmayacağı gibi bir bilgi var"

Adaylık için bazı kulüplerden isimlerin olduğunu belirten Ali Koç açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Bazı kulüplerde aday olacağı bazı kulüplerde aday olmayacağı bilgisi var. Bizim anladığımız mevcut başkanımızın aday olmayacağı gibi bir bilgi var. Ama aday olmak istiyorsa da hakkıdır. Çoğunluğun düşüncesi yeni bir kadroyla, taze kanla yeni sezon planlaması yapılmalı." 

Koç'tan yayın ihalesi sözleri

Ali Koç yayın ihalesinin imzalanıp imzalanmaması hakkında ise "Genel sekreterimiz yakın zamanda TFF ile temasa geçti. 9 kişilik komite var. Orada Dursun Özbek, Göksel Gümüşdağ ve şahsım var. Detay pazarlıklar kalmıştı. Son yaptığımız sorgulamada imzalandığını ve Rekabet Kurumu'na onay için yollandığı belirtildi." dedi.

"Dursun Özbek gibi düşünen başka başkanlar da var"

Kendisine Dursun Özbek'in ikna yönetimini düşündüğü imza sayısı sorulan Koç soruya şu sözlerle yanıt verdi: "Dursun Özbek gibi düşünen başka başkanlar da var. Diyalog kanallarını açık tutup 4 başkanımızla ikna sürecini harekete geçirmek. İkna yöntemi meyve vermediği takdirde öbür cephanemizin cebimizde olması için süreci devam ettiriyoruz. İmza konusunda net bir sayı vermeyeceğim. Pazartesi ve arife günü, 1,5 günde 100'e yakın imzaya geldik. İmza vereceği sözünde bulunan ve bayram sonrasına bırakanlarla rakam 200'lere geliyor. İmza konusunda sıkıntı yoktur."

"Bundan sonraki oluşum için konuşmadık"

TFF başkanlığı için bir aday üzerinde konuşulup konuşlmadığı sorulan Kulüpler Birliği Başkanı Koç bu konuda ise "Bundan sonraki oluşum için konuşmadık. Çok adaylı bir seçime gidilmesi ve futbolun içinden insanlarla yeni federasyonun belirlenmesi lazım. Bundan sonrasını kurgulamazsak, geçmişte olduğu gibi yöntemlerle başkanın belirlenmesine ses çıkarmazsak aynı sorunları yaşamaya devam edeceğimiz yönünde." dedi.

Koç'tan yabancı sayısı ve Ziraat Türkiye Kupası statüsü açıklaması

Açıklamalarında yabancı sayısı ve Türkiye Kupası statüsünden de bahseden Ali Koç şunları söyledi: "Yabancı sayısı ve Ziraat Türkiye Kupası statüsü kulüplerle ciddi istişareler sonucu verilmiş kararlardır. Kulüplere rağmen verilmiş kararlar değildir. Dolayısıyla yeni yönetimin de bunu devam ettireceğini düşünüyoruz. Bizim buna karşı herhangi bir düşüncemiz yok, beraber alınmış karardır."

"Ortada çok somut bir şey var"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç açıklamalarında son olarak ise "Ortada çok somut bir şey var. 3 senelik görev süresi olan bir federasyonun mümkün olan en kısa zamanda seçime gitmesi ve mevcut başkanın aday olmaması var." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler