Altay-Şanlıurfaspor: 1-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
15.01.2024 - 21:28 | Son Güncellenme: 16.01.2024 - 00:48

Trendyol 1. Lig'in 18. hafta mücadelesinde Altay, sahasında karşılaştığı Şanlıurfaspor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet ve karşılaşmadan detaylar.

Altay-Şanlıurfaspor: 1-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig'in 18. hafta mücadelesinde Altay ile Astor Enerji Şanlıurfaspor Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu

Karşılaşma öncesinde Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristler ile girdikleri çatışmada şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Eren Erdoğan attı Altay kazandı

İlk yarısı 0-0 sona eren mücadeleyi Altay, ikinci yarının 65. dakikasında Deniz Kadah'ın asistinde Eren Erdoğan'ın attığı golle Şanlıurfaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Altay 17. sıraya yükseldi

Ligdeki çıkışını Şanlıurfaspor karşısında da sürdüren ve üst üste 3. maçını da kazanan Altay puanını 11 yaptı ve 17. sıraya yükseldi.

Şanlıurfaspor 5 haftadır galip gelemiyor

Şanlıurfaspor ise 16 puanla on beşinci sırada kaldı. Deplasmanda temsilcisi ligde 5 haftadır galip gelemiyor.

Maçtan detaylar

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Oğuzhan Uğurlu, Erkan Akbulut, Kemal Mavi

Altay: Ozan Evrim Özenç, Sefa Özdemir, İbrahim Öztürk, Ceyhun Gülselam, Eren Erdoğan (Dk. 81 Onur Efe), Zeki Yıldırım (Dk. 90+3 Efe Sarıkaya), Tolga Ünlü (Dk. 81 Arda Gezer), Salih Sarıkaya, Mehmet Gündüz, Deniz Kadah (Dk. 88 Murat Uluç), Özgür Özkaya


ASTOR Enerji Şanlıurfaspor: Aydın Bağ, Diogo, Cumali Bişi (Dk. 77 Abdullah Aydın), Barış Ekincier (Dk. 77 Aldair), Landel, Paixao, Mehmet Yiğit, Dening, Hüsamettin Tut, Semih Karadeniz (Dk. 60 Seyit Gazanfer), Mert Çapar (Dk. 46 Thill)


Gol: Dk. 65 Eren Erdoğan (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Diogo, Dk. 54 Semih Karadeniz (ASTOR Enerji Şanlıurfaspor), Dk. 70 Deniz Kadah, Dk. 73 Ceyhun Gülselam, Dk. 90+5 Ozan Evrim Özenç (Altay)

Maçtan dakikalar

5. dakikada Zeki’nin sağdan ortasında savunmadan seken topu Mehmet Gündüz arka direkte gelişine kaleye gönderdi ancak top üstten dışarı çıktı.
23. dakikada Tolga’nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken topu İbrahim arka direkte gelişine kaleye gönderdi ancak top yan ağlarda kaldı.
34. dakikada Tolga’nın sağdan ortasında Mehmet Gündüz kafa vuruşunu yaptı ancak top kalecide kaldı.
65. dakikada Deniz’in pasında topla buluşan Eren Erdoğan, ceza sahası dışından şutunu çekti ve top sağ alt köşeye giderek filelerle buluştu. 1-0
73. dakikada Barış’ın soldan ortasında Paixao arka direkte kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Ozan son anda uzanarak topu kornere çeldi.

Yusuf Şimşek: “Galibiyeti Altay camiasına armağan ediyorum”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Bu galibiyeti yarın 110. yılını kutlayacağımız Büyük Altay’a ve taraftarlara armağan ediyoruz. Bir buçuk aydır buradayım. Bu çocukların oyuncu kardeşlerimi inanılmaz özverili bir şekilde çalıştığını görüyorum. Maddi olanaksızlara rağmen inanılmaz derecede hem antrenmanda olsun hem maçlarda olsun müthiş bir şekilde efor sarf ediyorlar. Bunun da karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Daha düne kadar bu takım kesin düşmüş denilen bir takımdı.

Ama şimdi bu savaşta, bu yarışta biz de varız. Ben geldiğimden beri zaten oyuncu kardeşlerime bu yarışta biz de varız. Hem de son dakikaya, son saniyeye kadar. Bütün futbolcu kardeşlerimi alınlarından öpüyorum. Tecrübelilerle gençleri birleştirmeye çalışıyoruz. Hem gençlerden hem tecrübelilerden faydalanmaya çalışıyoruz. İlerleyen günlerde genç kardeşlerimize daha çok şans vereceğimizi düşünüyorum. Onlardan da faydalanacağımızı düşünüyorum. Ded

İrfan Buz: “Önümüzdeki maçlara konsantre olacağız”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise, “Çok önemli bir müsabakaya çıktık. Bugün tabii her iki takım açısından da önemliydi. Biz burada üç puan almak istedik ama maalesef olmadı. Özellikle ilk devre istediğimiz oyunu yansıttığımızı düşünmüyorum. Ancak ikinci devre çok daha farklı bir oyun vardı. Beş tane net pozisyonumuz vardı. Maalesef onları gole çeviremedik. Rakibimizin bir tane pozisyonu vardı. Bizim açımızdan önemli olan burada pozisyonlara girdikten sonra sonuçlandırmaktı.

Bu tür müsabakalarda böyle bu net fırsatları kaçırdığınız zaman kaybedebilirsiniz. Futbol içerisinde olan şeyler. Bizim açımızdan tabii ki çok üzücü. Ancak önümüze bakacağız. Bunu telafi edeceğiz. Yeni gelen arkadaşlarımızın adapte olma süreci en kısa zamanda olacak, oldular diye de düşünüyorum. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirmiş olsaydık çok daha farklı bir müsabaka olurdu. Çok farklı kazanabilirdik. Altay kazandı. Altay'ı tebrik ediyorum. Önümüzdeki müsabakaya konsantre olup bunu telafi edeceğiz. Önümüzdeki haftalarda da oyunumuzu daha da geliştirerek sonuca gittiğimiz zaman puanlarımızı alacağımıza yüzde yüz inanıyorum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler