Furkan Korkmaz ve Alperen Şengün'ü Takım Arkadaşı Yapacak Öneri

Burak Alaca
22.07.2023 - 21:17 | Son Güncellenme: 22.07.2023 - 21:36

Amerikan basınından Philadelphia 76Ers forması giyen Furkan Korkmaz'ı Houston Rockets'taki milli oyuncumuz Alperen Şengün ile takım arkadaşı yapacak bir öneri geldi.

 Furkan Korkmaz ve Alperen Şengün'ü Takım Arkadaşı Yapacak Öneri

AJANSSPOR-HABER

Amerikan basının önemli kaynaklarından Bleacher Reports, NBA'deki temsilcilerimiz Philadelphia 76Ers'lı Furkan Korkmaz ve Houston Rockets'lı Alperen Şengün'ü bir araya getirecek bir öneri sundu.

Furkan Korkmaz'ı Alperen'in yanına götürecek fikir

Ünlü medya kuruluşu Houston Rockets'ta bu sezon rotasyonun gerilerine düşmesi beklenen Jae'Sean Tate'in Philadelphia 76Ers'a takas olması için içerisinde milli oyuncumuz Furkan Korkmaz'ın da bulunduğu bir paket önerisinde bulundu.

Furkan Korkmaz ve daha fazlası masada

Önerilen takasta 76Ers, Rockets'tan uzun Jae'Sean Tate'i alırken, Rockets'ta Sixers'tan Furkan Korkmaz, Danuel House ve 2 tane ikinci tur draft hakkı alacak.

İlgini Çekebilir
NBA'ye bir Türk daha transfer oldu! Anlaşma sağlandı...
Habere Git

Koç Rivers, Furkan'ı rotasyondan kesti

NBA'de 76Ers formasını 6 yıldır terleten Furkan Korkmaz'ın yıldızı bu sezon takımın başına geçen deneyimli koç Doc Rivers ile barışmadı. Geçtiğimiz sezon maç başı 21 dakika civarı süre alan 2.01'lik şutör guard, bu sezon maç başı yalnızca 9.5 dakika süre alırken 3.8 sayı ortalaması tutturdu.

Alperen ikinci sezonunda yıldızlaştı

2021 NBA Draft'ı ile NBA giren Alperen Şengün bu sezon Rockets forması ile ikinci sezonunu geçirdi. Attığı spektaküler paslar ve çember altındaki ayak oyunları ile dikkat çekti ve hayranlar taraftarından "Highlight Machine" (Güzel anlardan kesit makinesi) lakabına layık görüldü.

LeBron'a karşı kariyer rekoru

Alperen Şengün bu sezon LeBron James'in formasını giydiği Los Angeles Lakers karşısında 33 sayı, 15 ribaunt, 6 asist ve 4 blokla unutulmaz bir performansa imza atarak kariyer rekoru kırdı. 20 yaşındaki milli oyuncu sezonu; 14.8 sayı, 9.0 ribaunt ve 3.9 asist ortalamaları ile tamamladı.

İlgini Çekebilir
NBA süper yıldızı EuroLeague'de!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler