Anadolu Efes'in transfer edebileceği NBA yıldızları...

Burak Alaca
28.09.2023 - 01:03 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 17:58

Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz uzun rotasyonuna bir transfer yapmak için NBA piyasasını takip ettiklerini söyledi. İşte NBA piyasasında Avrupa'ya gelebilecek serbest isimler...

Anadolu Efes'in transfer edebileceği NBA yıldızları...

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in Genel Menajeri Alper Yılmaz, Mackolik YouTube kanalında katıldığı Hava Atışı adlı programda 4-5 numara pozisyonunda oynayabilen bir oyuncu transfer etmek için NBA piyasasını araştırdıklarını açıkladı.

"4-5 oynayabilecek bir oyuncu için arayışımız devam ediyor"

Sezonun ilk periyodunda yapılacak bir hamleye işaret eden Yılmaz "4-5 oynayabilen bir oyuncu için arayışımız devam ediyor. Transfer yapmak çok kolay değil. Yapmış olmak için de yapmak istemiyoruz. Takımı değiştirebilecek, artı katkı verecek birini istiyoruz. O isimler de NBA'i beklemek istiyor. Böyle üç tane isim var. Hala araştırıyoruz. Günde iki isim geliyor bana. Hocanın istemediği bir oyuncu almayacağız. Bu ay sonunda NBA takımları kadrolarını oluşturduğunda bir pencere daha açılabilir. Şu anki kadromuz da sezona başlamak için yeterli. Sezonun devamında da bir hamle yapabiliriz." dedi.

 

İşte Anadolu Efes'in ilgilenebileceği serbest NBA oyuncuları...

-Wenyen Gabriel

2023 FIBA Dünya Kupası'nda Güney Sudan forması ile dikkat çeken Wenyen Gabriel son iki sezondur NBA'de Los Angeles Lakers forması giyiyordu. 26 yaşındaki 2.08'lik oyuncu kendisine NBA'de henüz bir kontrat bulamadı. 2.16'lık kulaç açıklığı ile savunmada etkili olabilen Güney Sudanlı buna ilaveten boyalı alanda bulduğu %59.8 isabet oranıyla Lakers için etkili bir rol oyuncusuna dönüşmüştü.

 

Geçtiğimiz sezon performansı: 15.1 dakika, 5.5 sayı, 4.2 ribaunt, 0.5 asist, 0.5 blok

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes ile Anadolu Isuzu arasındaki sponsorluk anlaşması yenilendi
Habere Git

-Mfiondu Kabengele

26 yaşındaki 2.06'lık uzun forvet Mfiondu Kabengele'de bu yaz NBA'de kendine kontrat bulamayan isimler arasında. Atletik performansı ile fark yaratan oyuncu geçtiğimiz sezon Boston Celtics ile yalnızca 4 maça çıkıp sezonun büyük bölümünü G-League'de geçirmişti. Gelişim Ligi'nde geçen sezon Maine Red-Claws forması ile 27 maça çıkan Kanadalı 20.0 sayı ortalaması ile oynarken. maç başı 10.8 ribaunt aldı. Yıldız oyuncu %34.2 ile üçlük çizgisinin gerisinden de etkili bir performans gösterdi.

 

Geçtiğimiz sezon performansı (NBA): 9.0 dakika, 1.5 sayı, 2.5 ribaunt

-Mamadi Diakite

Geçtiğimiz sezon milli oyuncumuz Cedi Osman'ın da formasını giydiği Cleveland Cavaliers ile 22 maça çıkan Gineli uzun Mamadi Diakite şu anda serbest oyuncu konumunda. Geçen sezon G-League'de Cleveland Chargers formasıyla 12 maça çıkan 2.06'lık Diakite; 16.8 sayı, 7.6 ribaunt ortalamaları ile oynadı.

 

Geçen sezon performansı: 8.0 dakika, 2.6 sayı, 1.4 ribaunt, 0.4 asist

-JaMychal Green

9 yıldır NBA'de önemli rotasyon oyuncuları arasında yer alan ve son sezon Golden State Warriors forması ile 57 maça çıkan 33 yaşındaki uzun forvet JaMychal Green'in ligde tekrardan kontrat bulması oldukça mümkün gözükse de henüz bu anlamda bir gelişme yaşanmadı. 2.03'lük atlet kariyerinde Avrupa defterini bu sezon açabilir.

 

Geçen sezon performansı: 14.0 dakika, 6.4 sayı, 3.6 ribaunt, 0.9 asist, %37.8 üçlük

İlgini Çekebilir
Larkin: Kurbanız, Wilbekin: Karalandık
Habere Git

-Meyers Leonard

NBA'de Miami Heat'in 2020'de finale uzanan yolcuğunda takımın önemli rol oyuncularından olan Meyers Leonard'ın daha sonra bir canlı yayın platformunda yaptığı antisemitik (Yahudi karşıtı) açıklamalar sonrası lig tarafından geri plana atılmıştı. Geçen sezon Milwaukee Buck forması ile 9 maçta forma giyen 31 yaşındaki 2.13'lük pivot bu yaz bir takımla anlaşmadı.

 

Geçen sezon istatistikleri: 12.7 dakika, 4.8 sayı, 3.8 ribaunt

Senin için hazırladığımız haberler