Antalyaspor’da Sergen Yalçın krizi! Antrenmana çıkmadı

Ali Bozkurt
28.04.2024 - 16:09 | Son Güncellenme: 28.04.2024 - 16:18

Fernando Santos’un Beşiktaş ile yollarını ayırmasının ardından Siyah-Beyazlılarla adı anılan Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’da yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle kritik Fatih Karagümrük maçı öncesinde iki antrenmanda yer almadığı ortaya çıktı!

Antalyaspor’da Sergen Yalçın krizi! Antrenmana çıkmadı

AJANSSPOR HABER

Süper Lig’in 34’üncü haftasında yarın Fatih Karagümrük’e konuk olacak Antalyaspor’da Sergen Yalçın krizi yaşanıyor. Bu sezon mali olarak büyük sıkıntı içerisinde olan ve ocak ayında gelen transfer engelini halen kaldıramayan, FIFA’dan ceza almaya devam eden Antalyaspor’da küme düşme potasını yakından ilgilendiren Fatih Karagümrük maçı öncesinde Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın 2 antrenmanda yer almadığı ortaya çıktı. 

Ödemeden sonra çalışmaya çıktı

Antalyaspor’dan takımın düzenli maaşını alamadığı gerekçesiyle morali bozuk olan Sergen Yalçın, geçtiğimiz Perşembe günü yapılan antrenmana katılmadı. Antalyaspor Yönetimi, Ocak ayı maaşlarını ödemek için yoğun çaba sarf ederken, cuma günü ödeme yapılacağı konusunda Sergen Yalçın’a söz verildi. Buna rağmen Perşembe günü takımla çalışmaya çıkmayan Sergen Yalçın, Cuma günü maaşların yatırılmasının ardından yeniden eşofmanlarını sırtına geçirdi. 

Kulüp eski fotoğraf paylaştı

Sergen Yalçın’ın antrenmanda yer almadığı Perşembe günü Antalyaspor Kulübü’nün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşım ise dikkat çekti. Akdeniz ekibi günün antrenman fotoğraflarını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşırken, Sergen Yalçın’a da yer vermesi göze çarptı. Antrenmanda yer almayan Sergen Yalçın’ın medya hesabından eski fotoğrafının kullanıldığı ortaya çıktı.

Bugün de çıkmadı

Yarın Fatih Karagümrük’e konuk olacak Antalyaspor’da Sergen Yalçın, zorlu mücadele öncesi son çalışmada da yer almadı. Cumartesi günü takıma 45 dakikalık kısa antrenman yaptıran Sergen Yalçın, aynı gün k kulüp masörü Kamuran Polat ile birlikte İstanbul’a gitti. Sergen’in takım ayrı hareket etmesi dikkat çekti.

Peşinat almadan imzalamadı

Nuri Şahin’in ardından sezon ortasında göreve gelen Sergen Yalçın, yarım sezon için yaklaşık 20 milyon TL karşılığında anlaşma sağlarken, imza süreci de gecikti. Peşinat konusunda direten Sergen Yalçın, 5 milyon TL’lik ödemenin ardından imzasını atmıştı. 

Futbolcular 3 ay geriden geliyor

Antalyaspor’da ödeme konusunda yaşanan sıkıntı sadece Sergen Yalçın’dan ibaret değil. Hafta içerisinde maaşını düzenli alamadığı gerekçesiyle Kosovalı futbolcu Zymer Bytyqi sözleşmesini tek taraflı olarak fesih etti. Bunun yanında diğer futbolcular da maaşlarını 3 ay geriden alıyor. 

Kulüp devam etmek istiyor

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Sergen Yalçın ile devam etmek istediklerini söylemişti. Sergen Yalçın’ın da kalmak istediğini belirten Boztepe, “Gönlümüz Sergen hocamızın bizimle kalıp yolumuza devam etmek ama gitmekten yana da tavır alırsa, biz Antalyaspor ve yönetim olarak aksiyonlarımızı alacak durumdayız. Her şeye hazırlığımızı yapmış durumdayız ama dediğim gibi önceliğimiz her zaman hocamız Sergen Yalçın ile devam etmek" dedi.

Beşiktaş’ın gündemine geldi

Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş’ta geçtiğimiz günlerde Sergen Yalçın ismi de gündeme geldi. Beşiktaş'la adı geçen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'la ilgili konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, "Sergen Yalçın hem sporcu hem de teknik direktör olarak Beşiktaş'ın kıymetlisidir. Fakat şu an Antalyaspor'un hocası olduğu için böyle bir görüşme yapmanın doğru olduğuna inanmıyorum" diye konuştu.

Ayrılık isteğini Ajansspor duyurdu

Sergen Yalçın’ın Antalyaspor ile yollarını ayırmak istediğini ise ilk kez Ajansspor duyurdu. Futbolseverler, Sergen Yalçın’ın ayrılık talebini, “Antalyaspor ile karşılıklı 1 yıl daha opsiyonu olan Sergen Yalçın, Antalyaspor'da gelecek sezon devam etmeyeceğini yönetime iletti” ifadeleriyle Ajansspor satırlarından takip etti.

Senin için hazırladığımız haberler