Arda Güler'li Real Madrid şampiyon!

İsa Kethüda
04.05.2024 - 22:02 | Son Güncellenme: 04.05.2024 - 23:57

Son dakika haberleri. İspanya Ligi'nde sahasında Cadiz'i yenen Real Madrid, Barcelona'nın Girona'ya kaybetmesiyle birlikte şampiyonluğunu garantiledi.

Arda Güler'li Real Madrid şampiyon!

AJANSSPOR-HABER

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2023-2024 sezonunun şampiyonu Real Madrid oldu. İspanyol devi, La Liga'da sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 

Arda Güler ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşadı

Sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen Arda Güler de ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşadı. Başarılı oyuncu La Liga devi ile İspanya Süper Kupası şampiyonluk sevinci de yaşamıştı. Bu sezon Real Madrid ile 9 maça çıkan ve ikinci kupasını kazanan milli futbolcu 2 gol kaydetti.

Barcelona, Girona'ya kaybetti

La Liga'nın 34. haftasında sahasında Cadiz'i 3-0 mağlup ederek puanını 87'ye çıkaran Real Madrid, Barcelona'nın deplasmanda Girona'ya 4-2 mağlup olmasıyla en yakın rakibi Girona ile arasında 13 puan fark oldu.

Barcelona 3. sıraya geriledi

Ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Real Madrid'in ardından Girona 2. (74 puan), Barcelona ise 3. (73 puan) sırada bulunuyor.

Ancelotti: "La Liga mükemmel geçti"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Cadiz maçının ardından basına yaptığı açıklamada, "La Liga mükemmel geçti. Çok az hata yaptık. Bu sınırlı bir mutluluk çünkü önümüzde çarşamba günü oynayacağımız (Bayern Münih maçı) çok önemli bir maç var. Hepimizin aklı yüzde 100 o maçta" dedi.

"Arda Güler, olması gereken rolü üstlendi"

Ancelotti, Cadiz maçında ilk 11'de oynatıp 66 dakika süre verdiği ve bu sezon çok ay oynattığı milli futbolcu Arda Güler için de "Güler, olması gereken rolü üstlendi. Genç biri. Şu anda niteliklerini gösteriyor ve bunu çoktan başardı. Real Madrid benden kazanmamı istiyor, genç oyunculara süre vermemi değil. Başlamış olan bu geçişin yavaş yavaş gerçekleştiğini ve çok iyi gittiğini vurgulamamız gerekiyor. Gençler ilerleme kaydediyor, tecrübeliler ise harika bir seviyeyi koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada 36. şampiyonluk kutlamaları için Real Madrid taraftarları her zamanki gibi kent merkezindeki Cibeles Meydanı'na akın etmeye başlarken, takımın bugün kutlama yapıp yapmayacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Barcelona'dan kutlama mesajı

Barcelona, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile ezeli rakibi Real Madrid'i şampiyonluğundan ötürü kutladı. Barcelona'dan yapılan kutlama mesajında, "Şampiyon Real Madrid'i tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Ancelotti, Zinedine Zidane'ı geride bıraktı

5 büyük ligde (İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa) şampiyonluk yaşayan ilk ve tek teknik direktör olan Carlo Ancelotti, Real Madrid'le elde ettiği La Liga zaferinin ardından kariyerindeki 27. kupasını kazandı. İtalyan çalıştırıcı ayrıca, bugün kazandığı LALIGA şampiyonluğuyla birlikte Real Madrid'deki 12. kupasını kazandı ve Zinedine Zidane'ı geçerek kulüp tarihinde en çok kupa kazanan ikinci teknik direktör oldu.

  • 1- Miguel Muñoz: 14 kupa
  • 2- Carlo Ancelotti: 12 kupa
  • 3- Zinedine Zidane: 11 kupa

Kupa koleksiyoncusu Ancelotti

Kariyerinde Milan ile Serie A, Chelsea ile Premier Lig, PSG ile Ligue 1 ve Bayern Münih ile Bundesliga şampiyonlukları yaşayan Carlo Ancelotti La Liga’da da Real Madrid ile 2. kez şampiyonluk yaşadı. Deneyimli teknik adam, 2 sezon önce 5 büyük ligde şampiyonluk yaşayarak tarihe geçmişti. İtalyan çalıştırıcı, eflatun-beyazlılara 2'şer kez UEFA Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupa, İspanya Kupası, İspanya Süper Kupa şampiyonlukları yaşayarak 12. kupasını kazandırdı. Deneyimli teknik adam kariyerinin de 27. kupasını almış oldu.

Ligde 36. şampiyonluk

La Liga’da 1 yıl aranın ardından şampiyonluk ipini göğüsleyen Real, son 5 sezonda 3. şampiyonluğunu elde etti. Bu sezon tarihindeki 36. şampiyonluğa ulaşan Real Madrid, bu alanda açık ara zirvede yer alırken, Barcelona’nın 27, Atletico Madrid’in 11 şampiyonluğu bulunuyor. Ocak ayında İspanya Süper Kupa finalinde Barcelona'yı 4-1 yenerek kupayı müzesine götüren eflatun-beyazlılar, bu sezon ikinci şampiyonluğunu yaşadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finalde yer alan Ancelotti'nin öğrencileri şampiyonluk hedefini sürdürüyor.

Bellingham ve Vinicius ön planda

Sezon başında takıma dahil olarak ilk sezonunda yıldızını parlatan Jude Bellingham, Real Madrid'in şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu. 26 maçta forma giyen Bellingham 18 gole imza atarken, 4 de gol pası verdi. İngiliz futbolcu kritik maçlarda gösterdiği performansla da ön plana çıkarken, ligde gol krallığı yarışında ikinci sırada bulunuyor. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise 25 maçta forma giydi ve 13 gol, 5 asistlik katkı sağladı. Madrid ekibinde Rodrygo 10, Joselu ise 9 gol kaydetti. Milli futbolcu Arda Güler'in de ligde 2 golü bulunuyor.

TFF'den Arda Güler için tebrik mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) bitime 4 hafta kala Real Madrid formasıyla şampiyonluk yaşayan Arda Güler için tebrik mesajı yayımladı.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Real Madrid'in Cadiz'i sahasında 3-0 mağlup etmesinin ardından Barcelona'nın Girona'ya deplasmanda 4-2 kaybetmesiyle Arda Güler'in formasını giydiği Real Madrid'in şampiyonluğunu ilan ettiği vurgulandı.

Real Madrid'in 36. lig şampiyonluğuna ulaştığının belirtildiği mesajda "Milli oyuncumuz kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu elde etti. Arda Güler'i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler