Arda Turan'ın kiloları İspanyol medyasında da manşet oldu

Feride Kara
09.01.2022 - 17:39 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 18:38

Galatasaray'da Giresunspor maçının ikinci yarısında oyuna dahil olan Arda Turan İspanyol medyasında formsuzluğu ve fazla kilolu olduğu gerekçesiyle eleştiri aldı

Arda Turan'ın kiloları İspanyol medyasında da manşet oldu

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray formasına beş ay sonra kavuşan Arda Turan'a İspanyol medyasından eleştiriler geldi. Ünlü Marca gazetesi bu ay 35 yaşına girecek Arda Turan'ın 19 Ağustos'tan sonra ilk kez çıktığı maçta "birkaç kilo fazlası ve çok formsuz olduğunun" öne çıktığını yazdı. 

Arda'nın dönüşünde en çok şaşırtan şey fiziksel durumu

As gazetesi ise Arda Turan için "Fazla kilolu ve gölgelerin peşinden koşan Arda Turan imajının görüntüleri tüm dünyaya yayıldı" ifadesini başlığına taşırken haber içerisinde "Arda'nın dönüşünde en çok şaşırtan şey fiziksel durumu oldu. Atletico Madrid'de kendisini İspanyol liginde öne çıkaran ve Barcelona gibi takımlarda oynayabilecek futbolunu hatırlatmaktan çok uzaktaydı." yorumu yapıldı.

 Profesyonel bir futbolcu için şaşırtıcı bir durum

El Mundo Deportivo ise "Arda'nın dönüşü, form durumu sosyal medyada viral oldu. Özellikle Atletico'da Simeone yönetimindeyken görmeye alıştığımız Arda'dan daha kiloluydu. 34 yaşındaki profesyonel bir futbolcu için şaşırtıcı bir durum." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Arda Turan tribünlerden özür diledi
Habere Git

Arda'nın dönüşü muhteşem olmadı!

 

Arda Turan, 2012'de Galatasaray'dan Atletico Madrid'e giderken sarı kırmızılı taraftarlar kendisine kırılmıştı. 12 milyon Euro'luk bonservis bedeline rağmen Arda'ya gönül konulmuştu. Eski milli oyuncu daha sonra Barcelona'ya transfer olarak Messi ve Neymar gibi dünya yıldızlarıyla aynı takımda forma giydi. Arda Turan, Türkiye'ye dönme kararı aldığındı aklındaki ilk takım Galatasaray'dı. Ama sosyal medya üzerinden açılan "İstemiyoruz" kampanyaları bunu önledi. O da soluğu Medipol Başakşehir'de aldı. Fakat burada istediği performansı gösteremedi.

Fatih Terim'in elini öpüp, barıştı

 

Euro 2016'da yaşanan olaylardan ötürü o zamanın milli takım teknik direktörü Fatih Terim ile arası açılan Arda Turan, 22 Kasım 2019'daki Galatasaray-Medipol Başakşehir maçı öncesi sürpriz bir harekette bulundu.Turan, yedek kulübesine giderek Fatih Terim'in elini öptü. Böylece ikili kameralar önünde barıştı. Bu el öpmeyle birlikte Arda Turan'ın Galatasaray'a dönüş yolu da açıldı. 

Mustafa Cengiz istemese de geldi

 

Fatih Terim, yaptığı açıklamalarla Arda Turan'ı futbolu Galatasaray'da bitirmesi gerektiğini söylese de dönemin başkanı Mustafa Cengiz bu transfere sıcak bakmadı. İkili zaman zaman bu konu yüzünden medya üzerinden birbiriyle tartıştı. Ancak sonunda Terim'in dediği oldu ve Arda Turan, Ağusots 2020'de, yaklaşık 9 yıl sonra "Yuvam" dediği Galatasaray'a geri döndü. Uzun süre futboldan uzak kalması ve sakatlıklar onun futbol olarak Cimbom'a tam manasıyla döndüğünü söyletmedi. 

Arda Turan'ın 2. dönem Galatasaray performansı

 

Arda Turan yeniden döndüğü Galatasaray'da geçen sezon toplam 34 maçta forma şansı buldu. Turan bu maçlarda 4 gol ve 3 asistlik bir performansa imza attı.Uzun bir sakatlık dönemi yaşayan Arda Turan, bu sezonsa toplam 6 maçta sahaya çıktı.Yalnızca 2 maçta ilk 11'de yer alan Arda Turan, şu ana kadar 1 asiste imza atabildi. Arda Turan, kalan haftalarda daha fazla süre alması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler