Avrupa kulüpleri, Göztepe'nin genç stoperi Taha Altıkardeş'in peşinde! İşte taliplileri...

Özgür Koç
29.04.2024 - 17:43 | Son Güncellenme: 29.04.2024 - 18:11

Süper Lig'e yükselen Göztepe'de, sezon başında Trabzonspor'dan transfer edilen genç savunma oyuncusu Tahal Altıkardeş, gösterdiği peformansla Avrupa kulüplerini peşine taktı. İşte detaylar...

Avrupa kulüpleri, Göztepe'nin genç stoperi Taha Altıkardeş'in peşinde! İşte taliplileri...

AJANSSPOR - HABER

Trendyol 1. Lig'de sezonun bitimine 2 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Göztepe'de 20 yaşındaki savunmacı Taha Altırkardeş'e yurt dışından talip olan kulüpler var.

30 maçta forma giydi, Avrupa kulüplerinin radarına girdi

İzmir ekibinin sezon başında Trabzonspor'dan bedelsiz olarak kadrosuna kattığı genç stoper, bu sezon sarı kırmızılı formayla 30 maçta sahaya çıkarken 3 gol ve 2 asistlilik performans sergiledi. Başarılı performansıyla takımının Süper Lig'e çıkmasında önemli payı olan Taha Altıkardeş bu performansıyla Avrupa kulüplerinin de radarına girdi.

Anderlecht, Feyenoord ve Lyon istiyor

Ege temsilcisiyle 2026 Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan, Türkiye Ümit Milli Takımı'nın da formasını giyen 20 yaşındaki futbolcuyu, Belçika ekibi Anderlecht, Hollanda'dan Feyenoord ve Fransız temsilcisi Olympique Lyon transfer etmek istiyor.

Trabzonspor, olası transferden yüzde 20 pay alacak

Güncel piyasa değeri 1,5 milyon euro olan Taha Altınkardeş'in başka bir takıma transfer olması halinde Göztepe, transfer bedelinin yüzde 20'sini yapılan sözleşme gereği Trabzonspor kulübüne ödeyecek.

Yurt içinde ön alım hakkı da Trabzonpor'da

Öte yandan Taha Altıkardeş'in yurt içinde bir kulüpten transfer teklifi alması halinde ön alım hakkını Trabzonspor'a tanıyacak.
 

Senin için hazırladığımız haberler