Avrupa kupalarına İngiliz takımları damga vurdu!

10.05.2019 - 00:29 | Son Güncellenme: 10.05.2019 - 00:56

Avrupa kupalarına İngiliz takımları damga vurdu!

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ne İngiliz takımları damgasını vurdu. Liverpool ve Tottenham, Şampiyonlar Ligi finalinde eşleşirken; Arsenal ve Chelsea ise Avrupa Ligi finalinde eşleşti. İşte detaylar...

Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazdı!

Liverpool, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde lk maçı deplasmanda 3-0 kaybetmesine rağmen, sahasında karşılaştığı maçta Barcelona'yı 4-0 mağlup etti ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı: Liverpool - Tottenham

Bir diğer İngiliz ekibi  Tottenham,  Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında deplasmanda Ajax'ı 3-2 yenerek finale yükseldi. Lucas Moura, attığı 3 golle maça damga vurdu.

Arsenal de Avrupa Ligi'nde finalde!

UEFA Avrupa Ligi'nde ise yarı final rövanş maçında Valencia evinde Arsenal'ı konuk etti. Mestalla Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı konuk ekip Arsenal 4-2 galip tamamladı. Bu sonuçla ilk maçı da 3-1  kazanan Arsenal finale yükselen taraf oldu.

Avrupa Ligi'nde finalin adı: Arsenal - Chelsea

Chelsea, Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı. Rövanş maçında ise normal süresi ile uzatmaları 1-1 biten karşılaşmada Eintracht Frankfurt'u sahasında penaltılarda 4-3 mağlup eden Chelsea, UEFA Avrupa Ligi'nde adını finale yazdırdı.

Premier Lig S Sport'ta!

Bu takımların zirve yarışı İngiltere Premier Lig, S Sport'tan canlı izlenebilecek. 

 

Senin için hazırladığımız haberler