Bursaspor, Darüşşafaka ve Gaziantep Basket Avrupa'da Yenildi

Akın Ungan
02.11.2022 - 23:59 | Son Güncellenme: 03.11.2022 - 00:52

Avrupa'da EuroCup, FIBA Şampiyonlar Ligi ve FIBA Avrupa Kupası'nda yer alan FruttiExtra Bursaspor, Darüşşafaka ve Gaziantep Basket bu hafta yenildi.

Bursaspor, Darüşşafaka ve Gaziantep Basket Avrupa'da Yenildi

AJANSSPOR HABER

Ülkemizi Avrupa arenasında temsil eden 3 ekibimiz bu haftaki müsabakalarını mağlubiyetle noktaladı. Frutti Extra Bursaspor EuroCup'ta, Darüşşafaka FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde, Gaziantep Basket ise FIBA Avrupa Kupası'nda rakiplerine karşı üstünlük kuramadı.

Bursaspor’da işler terse döndü

7Days EuroCup’ta FruttiExtra Bursaspor ve Ratiopharm Ulm, Tofaş Nilüfer Spor Salonu’nda karşılaştı. Bursaspor karşılaşmadan 90-86 mağlubiyetle ayrıldı. Eurocup’ta A grubuna iki galibiyetle başlayan yeşil beyazlılar, üst üste 2. maçını kaybederek 5. sıraya geriledi. Ulm ise derecesini 4’te 2’ye yükseltti ve 6. oldu.

Bursa'nın yıldızı uzatmaya gidemedi

Bursaspor’da sezonun flaş ismi Onuralp Bitim bugün de etkili bir performans sergiledi. Milli oyuncu 19 sayı, 6 ribaunt, 3 asist ve 1 top çalma istatistikleri galibiyet için yeterli olmadı. Ona David Dudzinski 16, Zach Auguste 15 sayı ile eşlik etti. Onuralp, Yeşil-Beyazlılar adına ön plana çıkan isim olsa da maçı uzatmaya götürme şansını tepen isim oldu. 23 yaşındaki basketbolcu karşılaşmanın son anlarında kullandığı serbest atışlarda isabet bulamadı.

Darüşşafaka ikinci çeyrekte koptu

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Darüşşafaka ve Ludwigsburg, Volkswagen Arena’da karşı karşıya geldi. Alman ekibi temsilcimiz karşısında mücadeleden 90-70 galip ayrıldı. Bu sonuçla Daçka 3. maçında 2. kez kaybederken 3. sırada yer aldı. Ludwigsburg ise 3’te 3 yaparak 1. sırada bulundu.

Darüşşafaka 21-20 önde bitirdiği ilk çeyreğin ardından maçın ikinci 10 dakikasında 16 sayı geri düşerek maçtan koptu. İkinci yarıda oyuna tekrardan denge gelse de temsilcimiz maçı kazanmayı başaramadı. 

Gabriel Olaseni yetmedi

Darüşşafaka'nın Büyük Britanyalı pivotu Gabriel Olaseni %73 saha içi isabetiyle oynadığı maçta 25 sayı, 9 ribaunt, 1 blok üreterek takımı maçta tutan isim oldu. Takım kaptanı Doğuş Özdemiroğlu ise 14 sayı, 8 ribaunt, 7 asist ile triple double’ın kıyısından döndü.

Gaziantep Basket ilk kez yenildi

FIBA Avrupa Kupası’nda Gaziantep Basket, Hapoel Haifa’yı Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda ağrıladı. Karşılaşmadan 79-69 mağlup ayrılan Gaziantep, B grubunda 4. maç sonunda ilk yenilgisini aldı. İsrail ekibi Hapoel Haifa ise 3. kez hanesine galibiyeti yazdırdı. Bu sonuca rağmen temsilcimiz yoluna 1. sırada devam ederken Hapoel Haifa, liderlik mücadelesine ortak oldu.

İlgini Çekebilir
İşte Euroleague'de 6. haftanın programı!
Habere Git

Codi Miller McIntyre 30’un kıyısından döndü

Gaziantep Basket’te Amerikalı gard Codi McIntyre Miller 29 sayı, 3 ribaunt, 3 asistle takımına katkı sağlasa da bu galibiyet için yeterli olmadı. Onun yanı sıra Leyton Hammonds 15, Damyean Dotson 14 sayıyla mücadele etti.

Senin için hazırladığımız haberler