Aykut Kocaman: 'Bu şekilde turu geçmektense elenmeyi...'

03.05.2018 - 20:03 | Son Güncellenme: 03.05.2018 - 20:03

Aykut Kocaman: 'Bu şekilde turu geçmektense elenmeyi...'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, tatil edilen olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aykut Kocaman'ın sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Puan ortalaması!

"Yabancı sayısı çok arttı, iki senedir öyle. Yabancı oyuncuların kalitesi arttı ve takımların organizasyonu daha iyi. Bazı takımların yaşadığı mali problemlerin dışında puan ortalaması birkaç zaman daha böyle gider. Geçen seneden kalan bakiye ile konuştum"

 

Takımın artan performansı

"Son üç maçı kazanmak lazım ama bizim için esas dönüşüm, toparlanma süreci çok zor oldu. İlk 11 hafta çok berbat. Kırmızı kartlar, sarı kartlar, puan kayıpları.... Zihinsel dağınıklığı gösteriyor bu. Odaklanmada sıkıntı olduğunu gösteriyor. İlk 11 hafta 16-17 puan kayıp var. 33 puan... 20 hafta ise 46 puan Fenerbahçe, 42 puan Başakşehir, 40 puan Beşiktaş ve 39 puan da Galatasaray'ın olması lazım. Galatasaray'ı seri galibiyetler ayakta tuttu. İç saha problemi geçen sezondan beri çok fazla. Şampiyonluk ya da başarı birbirini tamamlayan unsurlar. Oyuncu, antrenör, kulüp ve medya ayağının bir olması gerekiyor. Bizim biraz daha sabırlı oynama isteğimizde oyuncular biraz daha bireyselleşiyor ve bireyselleşme de bizim için en sıkıntılı şey."

Şampiyonluk yarışı

"Bizim de kalan maçları kazanmamız halimizde dört takımın da puan kaybı sürpriz olmaz. Fikstür sadece takımların durumundan ziyade anlık cezalar da etkiliyor. Bu sene güçlü takımlar var. Takımların organizasyonu geçen seneye göre daha iyi. Galatasaray, ligin lideri ama 7 tane deplasman mağlubiyeti var. Fenerbahçe şampiyonluk istiyor ama sahasında en çok puan kaybeden takım. Bu sene 31 maç oynandı 22 tanesinde 2 ve üzerinde gol attık. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi takımların 2 gol üzeri atıp, kaybettiği maç azdır. Kolay gol yememiz bizi çok şey yaptı. Sonradan da bunu çözdük."

Hıncal Uluç'a Skrtel yanıtı

"İroninin de bir kalitesi olur. Bu yaştaki insanların bu şekilde konuşması çok acı. Daha önce zat-ı muhterem, kanaat önderi olarak gözükmüştü ama sporun yozlaşmasının baş mimarıdır. İnsanları birbirine düşürmek için saçma sapan konuşuyor."

"Osmanlı maçından sonraki sürece bakıldığı zaman bu net gözüküyor. 11. haftaya kadar gelen dağınık hal bizim temel problemimiz. Bunun içinde hakem hatalarını söylemedim. Benim görevim ilk önce kendi tarafımıza bakmaktır"

BEŞİKTAŞ'IN MAÇA ÇIKMAMASI

 "Yaptırımları ne kadar değiştirirseniz değiştirin niyet olduktan sonra etrafından dolanmıyı buluyoruz. Sadece Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor için değil.Lig maçından sonra söylediğimizi tekrar söylemek lazım. Sonucun sahada belirlenmesini yinelerdim."

Tahkim Kurulu kararı

"Yorum yapmayacağım. Bir konuyla ilgili bir şey söylüyoruz başka yere gidiyor. Tadı da kaçıyor yani. Beni susturun bu adamı gibi bir konuma getiriyorlar. Susayım bari..."

Güçlü bir karar bu bunu söylemek lazım. Büyük takımın sahaya çıkmayacağını söylemesi ve bunu gerçekleştirmesi kolay değil. Ben geleceklerini düşünüyordum ama gelmediler. Yanıldım... Herhalde bir yarım saat daha beklenecek. Hakem daha karar vermedi. Turu bu şekilde geçmenin hiçbir güzel yanı yok benim için. Her iki tarafın da haklı olduğu taraflar vardı. Kalan bölüm bu sahada oynanıp tamamlanması en büyük isteğimdi. Maçtan sonra basın toplantısında da söylemiştim. Bu şekilde turu geçmektense elenmeyi tercih ederdim. 100 yıllık kulüplerin hak arama konusunda bundan daha farklı yollara başvurmalı. Tabii bu benim düşüncem.

 

Giresunspor maçından sonra söylediğim sözlerin arkasındayım. Beşiktaş maçının ne durumdan ne hale gelindiğine bakılırsa ve Galatasaray maçındaki hakem hatalarına bakılırsa ne dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. 

 

Şampiyonluk şansımız rakiplerimizin alacağı sonuçlara bağlı. Tabii ki önce biz kendi maçlarımızı kazanıp son dönemdeki form durumumuzu daha da yukarı çıkarmalıyız. Malesef rakiplerin sonuçlarını beklemekten başka çaremiz yok. Tabii ki hedefimiz şampiyonluk ve kupa. Ancak öbür taraftan bu olmuyorsa her yukarıya çıkış avantaj olacaktır. 2. sıra da Şampiyonlar Ligi için çok önemli. 

Senin için hazırladığımız haberler