"Aykut Kocaman gönderiliyor"

20.03.2017 - 01:48 | Son Güncellenme: 20.03.2017 - 01:48

Konya Yenigün Gazetesi Yazarı Yunus Altınbeyaz, bu hafta kaleme aldığı yazıda; Aykut Kocaman hakkında flaş iddialarda bulundu. Altınbeyaz, Aykut Kocaman dosyasını detaylarıyla kaleme aldı. 

İşte o yazı:

"AYKUT KOCAMAN GİTMİYOR, GÖNDERİLİYOR

Yeri gelmişken Aykut Kocaman konusuna da değinelim. Günlerdir Fenerbahçe’nin hocası olarak takdim edilen Aykut hocanın ayrılık süreci kamuoyu tarafından yanlış algılanıyor. Ya da birileri tarafından yanlış algılatılmaya çalışılıyor.

Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin başına geçmek için Konyaspor’dan ayrılmıyor. Aykut hoca bu takımdan gönderiliyor. Bakmayın ‘Hocamızla sözleşmemiz devam ediyor. Uzatma teklif ettik’ dediklerine. Zerre kadar samimi değiller. Taraftardan çekindikleri için kovamadıkları Aykut Kocaman’ı istifaya zorlamak amacıyla yapmadıklarını bırakmayanların bu samimiyetsiz tekliflerine ne hoca inanıyor, ne de camia.

Aykut Kocaman sezon sonu Fenerbahçe’ye gidebilir. Bu normal bir durum. Ancak Fenerbahçe’nin teklifi söz konusu olmasa da, Aykut hoca gidecekti. Çünkü arkasından neler yapıldığını biliyor, daha fazla kalırsa da neler yapılabileceğini tahmin edebiliyor.

Peki bunları çıkıp neden açıklamıyor da ‘Ailemden uzaktayım’ gibi sebepler gösteriyor? Duruşundan dolayı. Bu kadar uzun süre zaman geçirdiği camiayı yakıp gitmeyi kendine yakıştıramıyor. Ama bir yandan da şu açıklaması önemli: Kararımı ve sebeplerimi yönetime birebirde iletirim. Yönetim isterse bunu kamuoyuna açıklayabilir.

Yani ne düşündüğünü, ne hissettiğini, neleri bildiğini açık açık konuşacak Aykut Kocaman yönetimle. Ama bunları Ahmet Şan ve yönetim kurulu bizlere anlatır mı? Elbette hayır! “Hocamızla karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırma kararı aldık” bayat açıklaması ile durumu kurtarmaya çalışacaklar.

YENİDEN MENAJERLER DÖNEMİ

Son dönemde camia ciddi bir kafa karışıklığı yaşıyor. İki farklı kesimin algı savaşında kime inanacağını kestiremiyor. Ama gerçekler bir gün mutlaka ortaya çıkacak. Bugün su bilerek bulandırılsa bile, yarın mutlaka berraklaşacak. İşte o zaman gün yüzüne çıkacak doğrular.

Konyaspor’un yeni yönetiminin en az Fenerbahçe galibiyeti kadar tarihi olduğunu söyledik. Çünkü Konyaspor geri dönüşü olmayan bir yola girmiş durumda. Aykut Kocaman’ın yerleştirdiği başarılı ve günümüz gerçeklerine uygun futbol anlayışı yerini, Türk futbolunu bitirme noktasına getiren hastalıklı anlayışa bırakıyor.

Her transfer döneminde düzinelerce transferin yapılacağı, menajerlerin kulüpte cirit atacağı, kulübün borçlandırılarak,üretmeden tüketme alışkanlığının egemen olacağı, sürekli boş laflarla camianın oyalanacağı yeni bir döneme giriyoruz. Konyaspor bu saatten sonra bütün Konya’nın olmaktan çıkmış ve belirli çevrelerin alanı haline gelmiştir.

Yeni anlayışın en büyük simgesi ise önceki gün camiayı meşgul eden Ahmet Şan’ın oğlu Burhan Şan’ın sosyal medya paylaşımı. Ne diyordu Burhan Şan? Yönetimde olması tartışılan arkadaşıyla resmini atıp, “Mehmet Ali Bey diyeceksiniz”.

İşte yeni dönem bu…

“Siz ne derseniz deyin biz bildiğimizi okuyacağız. Siz de bey diyeceksiniz. Seve seve saygı duyacaksınız”

Not: Camiada süren algı savaşında Aykut Kocaman’a olan desteğimizden dolayı belirli çevreler tarafından ‘Aykutçu gazeteci’ olarak lanse edildik. Oysa biz kimsenin tarafında değildik. Biz kişilerin değil kurumların, planların değil fikirlerin yanında oluruz. Bu yüzden yerimiz Konyaspor’un yanıydı. Önümüzdeki süreçte kulübe egemen olacak hastalıklı anlayışı istemediğimiz için böyle bir mücadele verdik. Hiçbir çıkarımız olmadığı gibi kaybettiklerimiz kazandıklarımızdan fazla oldu. En önemlisi algı savaşını kaybettik.

Bu saatten sonra bize de susmak düşüyor. Bu yazı, bu konu ile ilgili son yazımızdı. Bu noktadan sonra hiçbir şeyin değişmeyeceğini bile bile, sadece tarihe bir not düşmek için yazıldı"

Senin için hazırladığımız haberler