Boskovic'in babası itiraf etti! Vargas gibi Türk Milli Takımı'na geliyordu...

Akın Ungan
21.10.2023 - 11:57 | Son Güncellenme: 21.10.2023 - 12:20

Eczacıbaşı Dynavit forması giyen yıldız voleybolcu Tijana Boskovic'in babası Ljupko Boskovic, Galatasaray ve Türk Milli Takımı için flaş itiraflarda bulundu.

Boskovic'in babası itiraf etti! Vargas gibi Türk Milli Takımı'na geliyordu...

AJANSPOR - DIŞ HABER

Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit'te forma giyen yıldız voleybolcu Tijana Boskovic'in babası Ljupko Boskovic, kızı hakkında flaş itiraflarda bulundu. Ljupko Boskovic, Sırbistan Milli Takımı'nın en önemli voleybolcusu olan Tijana'nın keşfedildiği dönemleri hatırlayarak Türkiye'nin payından bahsetti.

Türkiye Boskovic'i 2010 Balkan Oyunları'nda keşfetti

Sırbistan'da, K1 Televizija'da yayınlanan Prvi red'e konuşan Ljupko Boskovic, Bosna Hersek asıllı yıldız voleybolcunun 2010'daki Balkan Oyunları'nda Türkiye'nin radarına girdiğini açıkladı. Ljupko Boskovic, "Türkiye'den insanlar, 2010'daki 'Balkan Oyunları' sırasında onun yeteneğini fark etti" dedi.

"Vesna beni arayıp, Tijana'yı antrenmanlara çağırdı"

2010 yılında Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nda oynayan Sırp voleybolcular Vesna Citakovic ve Derisilo'yu işaret eden Ljupko Boskovic, "Galatasaray özellikle ilgileniyordu; milli takımımızdan Vesna Citakovic ve Derisilo gibi iki oyuncu da orada oynuyordu. Bir gün Vesna beni arayıp turistik bir ziyaret yapmamızı teklif etti, böylece Tijana antrenmanları ve takımı tanıyabilirdi"

İlgini Çekebilir
Melissa Vargas, Çin'e transfer oldu!
Habere Git

"Türkiye Milli Takımı için konuşuldu"

Ljupko Boskovic, Tijana Boskovic'in Türkiye Milli Takımı'nın gündemine geldiğini de açıkladı. Ljupko Boskovic, "Bu sırada Türkiye Milli Takımı'nın genç takımları hakkında konuşulmaya başlandı" açıklamasını yaptı.

"Soyadı Boşkoğlu ve veya benzeri olacaktı"

Sözlerine devam eden Ljupko Boskovic, Türkiye'deki yasalar gereği kızının soyadının değiştirilebileceğini açıkladı. Boskovic, "İşin ciddiye bindiğini fark ettim, ancak Türkiye'de yasalar gereği soyadının değiştirilmesini gerektiriyordu. Bu nedenle soyadı 'Boşkoğlu' veya benzer bir şey olacaktı" diye konuştu.

2015'te Eczacıbaşı'na geldi

Bosna Hersek'te ZOK Hercegovac altyapısında voleybola başlayan Tijana Boskovic, yeteneği ile büyüledi. Sırbistan'da Vizura Beograd'a transfer olan yıldız voleybolcu, 2015 yılında Eczacıbaşı Dynavit'e imza attı. Sırp Milli Takımı'nda forma giyen Boskovic, kariyerine Eczacıbaşı'nda devam ediyor.

İlgini Çekebilir
Arina Fedorovtseva: Hâlâ evlilik teklifleri alıyorum
Habere Git

Boskovic olmadı, Melissa Vargas var

Tijana Boskovic'in Türk Milli Takımı'nın kapısından döndüğü ortaya çıkarken akıllara Melissa Vargas geldi. Yakaladığı başarılarla adından söz ettiren Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda devşirme voleybolcu Melissa Vargas, performansıyla dikkat çekti. Milletler Ligi'nde altın madalya alarak dünya 1 numarası olan Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nı da kazanmayı başardı. Küba asıllı Vargas, iki turnuvada da MVP seçildi. Türkiye, Avrupa Şampiyonası finalinde Tijana Boskovic'li Sırbistan'ı devirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler