Başkan canlı yayında, Süper Kupa maçının yeni tarihini açıkladı

Özgür Koç
20.03.2024 - 13:07 | Son Güncellenme: 20.03.2024 - 13:18

Ertelenmesi gündemde olan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının yeni tarihini Şanlıurfaspor Başkanı Haşim İzol açıkladı. Detaylar haberimizde...

Başkan canlı yayında, Süper Kupa maçının yeni tarihini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

2022/23 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında Şanlıurfa'da oynanacak olan Süper Kupa maçının tarihi ile ilgili belirsizlik sürerken, karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfaspor'da Başkan Haşim İzol'den açıklama geldi.

"Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçına hazırız"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Haşim İzol, "Süper Kupa maçının Şanlıurfa'da oynanması şehrimiz için çok güzel bir gelişme. Şanlıurfa şehri olarak, Şanlıurfaspor olarak Galatasaray - Fenerbahçe maçına hazırız. Futbol iklimimizde kaos ortamı var. Umarım bu kaos ortamı Şanlıurfa'daki maçla son bulur. Ben buradan çağrıda bulunmak istiyorum; Fenerbahçe taraftarı da Galatasaray taraftarı da bizim misafirimizdir, başımızın üstünde yerleri vardır" dedi. 

"Bize gelen bilgi maçın 6 Nisan'da oynanabileceği yönünde"

"Galatasaray - Fenerbahçe maçının ertelenmesi konusunda size ulaşan bir bilgi var mı?" sorusuna Haşim İzol, "Fenerbahçe'nin erteleme konusunda TFF'ye bir talebi oldu. Ancak bu talebi Galatasaray kabul etmiyor. Bize son ulaşan şifahen bilgi Süper Kupa maçının belirtilen 7 Nisan Pazar tarihinden bir gün önce 6 Nisan Cumartesi günü oynanması. Süper Kupa maçı 6 Nisan Cumartesi günü oynanabilir" cevabını verdi. 

İkinci kez ertelenebilir

Daha önce Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk posterlerine izin vermemesi üzerine iptal edilmişti. Daha sonra 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacağı açıklanan Süper Kupa, UEFA Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesiyle tarihi konusunda belirsizliğe girdi.

TFF bugün oylayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu bugün bir araya gelerek Süper Kupa'nın tarihi konusunda karar verecek.

Senin için hazırladığımız haberler